TMMOB Makina Mühendisleri Odasının, kuruluşunun 59. yıldönümü nedeni ile Zirvepark Restoranda Şube Geleneksel Gecesi düzenlendi. Geleneksel Gecedemesleğini bu günlere taşıyan ve özveri ile mesleğini icra etmeye çalışan, meslekte 25, 40 ve 50. yılını dolduran, Oda üyelerine Onur plaketi verildi.
Meslekte 50. yılını dolduran Hayri Gürel’e ve 25. yılını dolduran Remzi Göğebakan'a Onur plaketleri, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Başar Küçükparmak tarafından takdim edildi. Ayrıca, Meslekte 40. yılını dolduran Gaziantep Üniversitesi eski Rektörü İ. Hüseyin Filiz ile, 25. yılını dolduran Kamil Abacı, Mustafa Derecik ve Ali Rıza Ulukök’e ise onur plaketlerini geceye katılan eşleri tarafından takdim edildi.
KÜÇÜKPARMAK TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Başar Küçükparmak, Odanın çalışmaları hakkında kısa bilgiler sunarak, geceye katılan tüm üye ve yakınlarına teşekkür etti. Küçükparmak, Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan Şube Genel Kurulu ve seçimleri, TMMOB ile ilgili etkinlik alanlarını daraltma ve faaliyetlerini kısıtlama yönünde son iki yıldır çıkan KHK ve Yönetmelikler hakkında bilgiler sundu.
GÜCÜMÜZÜ ÜYELERDEN ALIYORUZ
59 yıldır yapılan çalışmalardan dolayı, TMMOB ve odaların hep muhalefet olmakla suçlandığını anlatan Küçükparmak, "Ancak mesleği, meslektaşı ve kamu için hep daha iyisini istemek bir Meslek Örgütünün en doğal görevi. Mesleki denetimin kaldırılmasına karşı çıkmak siyasi değil, mesleğimizi korumak için yapılan bir muhalefettir. TMMOB ve Odamız, iktidarda ve muhalefette kim olursa olsun, hangi düşünce olursa olsun, doğru bildiğini söylemeye, doğrular için haklı ve hukuksal mücadelesini 59 yıldır olduğu gibi, sürdürmeye devam edecek" dedi.
TMMOB Makina Mühendisleri Odasının, kuruluşunun 59. yıldönümü nedeni ile Zirvepark Restoranda Şube Geleneksel Gecesi düzenlendi. Geleneksel Gecedemesleğini bu günlere taşıyan ve özveri ile mesleğini icra etmeye çalışan, meslekte 25, 40 ve 50. yılını dolduran, Oda üyelerine Onur plaketi verildi.Meslekte 50. yılını dolduran Hayri Gürel’e ve 25. yılını dolduran Remzi Göğebakan'a Onur plaketleri, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Başar Küçükparmak tarafından takdim edildi. Ayrıca, Meslekte 40. yılını dolduran Gaziantep Üniversitesi eski Rektörü İ. Hüseyin Filiz ile, 25. yılını dolduran Kamil Abacı, Mustafa Derecik ve Ali Rıza Ulukök’e ise onur plaketlerini geceye katılan eşleri tarafından takdim edildi.KÜÇÜKPARMAK TEŞEKKÜR ETTİBaşkan Başar Küçükparmak, Odanın çalışmaları hakkında kısa bilgiler sunarak, geceye katılan tüm üye ve yakınlarına teşekkür etti. Küçükparmak, Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan Şube Genel Kurulu ve seçimleri, TMMOB ile ilgili etkinlik alanlarını daraltma ve faaliyetlerini kısıtlama yönünde son iki yıldır çıkan KHK ve Yönetmelikler hakkında bilgiler sundu.GÜCÜMÜZÜ ÜYELERDEN ALIYORUZ59 yıldır yapılan çalışmalardan dolayı, TMMOB ve odaların hep muhalefet olmakla suçlandığını anlatan Küçükparmak, "Ancak mesleği, meslektaşı ve kamu için hep daha iyisini istemek bir Meslek Örgütünün en doğal görevi. Mesleki denetimin kaldırılmasına karşı çıkmak siyasi değil, mesleğimizi korumak için yapılan bir muhalefettir. TMMOB ve Odamız, iktidarda ve muhalefette kim olursa olsun, hangi düşünce olursa olsun, doğru bildiğini söylemeye, doğrular için haklı ve hukuksal mücadelesini 59 yıldır olduğu gibi, sürdürmeye devam edecek" dedi.