Çeliktürk, faizlerin düşmesiyle konut fiyatlarında yüzde 10’un üzerinde bir artış olduğunu söyleyen Çeliktürk, “Fiyatlar belli bir aşama aldı, salgından sonra çok yükseleceğini sanmıyorum. Şu anda inşaatlar devam ediyor ama satışlarımız durgun. Müteahhitler kriz sonrasına hazırlanıyor” dedi.

STOKLAR BÜYÜK KESİMDE ERİDİ

Koronavris salgını ülkemize gelmemiş olsaydı, şu anda inşaat sektörünün 4-5 yıllık çektiği cereminin gününü göreceğini belirten Çeliktürk, “Biraz daireler satılmaya başlanmıştı, inşaatlar hızlanmıştı, meslektaşlarımız bir bir işe giriyordu. Tam bunun arefesinde böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldık. Aralık, Ocak, Şubat aylarında satışlar hızlıydı. Ocak- Şubat aylarında konut satışlarında ciddi bir artış oldu. Stoklar büyük bir kesimde eridi. Tam işler hızlanacakken salgın geldi. Mart ayında salgın başladığında ister istemez bir endişeye girdi sektör. Şu anda inşaatlar devam ediyor ama satışlarımız durgun. Müteahhitler kriz sonrasına hazırlanıyor” diye konuştu.

DEMİR, BETON YERİNDE DURMUYOR

Faizlerin düşmesiyle birlikte konut fiyatlarında yüzde 10’un üzerinde bir artış olduğunu, salgın sonrası ise fiyatlarda fazla bir yükselme beklemediklerini dile getiren Çeliktürk şunları söyledi:”Gaziantep’teki konut fiyatları çok yüksek. Artık kredi çekmeden vatandaşlarımız daire alamıyorlar. Eskiden arsa diyorduk, arsadan dert yanıyorduk. Şimdi inşaat maliyetleri artıyor. Demir yerinde durmuyor, beton yerinde durmuyor. İster istemez giderler artıyor. 1.5 yıldır arsa fiyatlarında bir durgunluk ama inşaat maliyetlerinde bir yükselme var. Fakat konut fiyatlar belli bir aşama aldı salgından sonra çok yükseleceğini sanmıyorum.” Meral KINACILAR