Başkanlığa iki aday Gökhan Çeliktaürk ve Burkay Güçyetmez delegelerin en fazla oyunu alarak birinci ve ikinci sırayı kazandılar. 7 Kişilik yönetim şu isimlerden oluştu.

Gökhan Çeliktürk 714 oy
Burkay Güçyetmez 646 oy
Selçuk Soysüren 636
Baki Sağlamer 625 oy
Aydın Kirişçi 596
Metin Girişken 594 oy
Hacer Çiftçi 592 oy

7 Kişilik yönetimde Gökhan Çeliktürk’ün yönetiminden 4 kişi girdi. Bu isimler Selçuk Soysüren, Baki Sağlamer ve Aydın Kirişçi oldu. Burkay Güçyetmez’in listesinde ise Metin Girişken ve Hacer Çiftçi yönetime girmeyi başardılar. Bu arada üçüncü aday Ali Aytek ise 200 oy alabildi.

İMO’da genel merkez yönetiminde ise Burkay Güçyetmez’in listesi çoğunluğu elde etti.

İşte 12 kişilik listede yer alan isimler
Beyhan Ölçer
Muzaffer Doğan
Ahmet Ayhan Esen
Turgut ihsan Tan
Onur Saraçoğlu
Gamze Balat Aşnük
İsa Ensari
Kadir Kaygın
Mehmet Ertan Tiryaki
Mehmet Tuğrul Kale
Barış Başkaya

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Oda binasında yapılan genel kurulun Divan başkanlığını Necati Kanalıcı yaptı. Genel Kurula Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Aslı Tezel,Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Aykut Kocalar’ın yanısıra çok sayıda üye katıldı. Faaliyet raporu ve mali raporların okunduğu genel kurulda çarşaf ve blok liste tartışmaları yaşandı. Gökhan Çeliktürk ve Burkay Güçyetmez üyeleri yormamak adına arahtar listelerle seçime gidilmesi ve isteyen her üyenin de aday olmasının önünde bir engel olmadığını savunurken. Ali Aytek ise çarşaf listenin tüzük gereği daha doğru olacağını söyledi. Genel kurulda adayların önerdiği anahtar listelerin çarşaf liste olarak kabulü oylandı ve oy çokluğu ile kabul edildi.

ÇELİKTÜRK:GÖREV SIRASI BÜYÜKŞEHİR’DE

Yeni dönemde yenilenerek hizmete devam edeceklerini söyleyen Çeliktürk, “Yine çok sayıda projemiz var. Bunlardan bazıları Kent Yatırımlarını İzleme Komisyonu. Solar enerji önemli. Binamızın çatısına elektrik panelleri konularak kendi elektriğimizi üreteceğiz” dedi. Metro’nun arkası için verdikleri mücadelede ne kadar haklı olduklarının ortaya çıktığını belirten Çeliktürk, “Elazığ depreminde insanlar gördüler, o zamanlar bizi eleştirenler haklı olduğumuzu ve deprem toplanma alanımıza sahip çıktığımızı ne kadar doğru işler yaptığımızı anladılar. Elazığ depreminde gördükki yıkılan binalar niteliksiz binalar, mühendislik hizmeti almamış binalar, kalitsiz malzeme kullanılan binalar. Binalarımız sağlam mühehdislerimiz çok güzel projeler yapıyor ama uygulatma konusunda hepimize görevler düşüyor. Deprem master planımızı yaptık büyükşehir belediyemize verdik, görev yapma sırası şimdi büyükşehir belediyesinde”diye konuştu. Çeliktürk adaylara başarı dileyerek, “Kim kazanırsa kazansın Gaziantep’in sorunlarını sahipleneceğiz. Gaziantep kazanacak, inşaat mühendisleri odası kazanacak.” dedi.

GÜÇYETMEZ PROJELERİNİ ANLATTI

Genel kurulda söz alan Burkay Güçyetmez, sektörün sorunlarını dile getirdiği konuşmasında çözüm önerilerini de sıraladı. 14 projesiyle ilgili genel kurula bilgi veren Güçyetmez,”Elektronik CV bankası projemiz var. Bu projeyle genç mühendislerde işsizliğin önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca 14 proje arasında master planının genişletilerek afet master planına dönüştürülmesi, İMO Gaziantep Kentimiz Platformu, kentte bina envanterinin çıkarılması, mobil uygulama projesi, Mesleki gelişim kursları, sosyal ve kültürel projeler yer alıyor” dedi. Adaylara başarı dileyen Güçyetmez, “Kazanan odamız ve Gaziantep olacak”dedi.

AYTEK:EL ELE ÇALIŞACAĞIZ

Ali Aytek de göreve layık görülmesi halinde marka şehir Gaziantep'in marka kent kimliğinin oluşmasında büyük katkı sağlayacağını anlattı.Aytek,”Bürokraside iyi bir tecrübem var, yerel yönetimleri çok iyi biliyorum. Gaziantep'in deprem mastır planı kapsamında imara açılacak bölgelerde yapılacak yapıların hem estetik, hem de depreme dayanıklı olması için oda olarak alternatif projeler üretip, yerel yöneticilere yardımcı olacağız. Asla sorun olmayacağız, olumlu katkı sunacağız, yerel yöneticilerimiz ile el ele çalışacağız ve bu konuda Türkiye'de bir ilk olmak istiyoruz." dedi. Aytek de diğer adaylara başırı dileklerini iletti.

İŞTE ADAYLARIN LİSTELERİ

Adayların yönetim kurulu üsil listeleri şu isimlerden oluştu:

GÖKHAN ÇELİKTÜRK’ÜN LİSTESİ
Gökhan Çeliktürk, Selçuk Soysüren, Ramazan Ayalp, Aydın Kirişçi, Eren Kaşısarı, Mert Bülent Güllüoğlu, M. Baki Sağlamer

BURKAY GÜÇYETMEZ’İN LİSTESİ
Burkay Güçyetmez,Mehmet Bulut, Hacer Çiftçi,Yunus Emre Kuday, Erman Çanlıoğlu,Metin Girişken,Gözde Şafak Sezer.

ALİ AYTEK’İN LİSTESİ
Ali Aytek, Mehmet Metin Büyükbeşe, Nihat Atmaca, Baha Günhan Güngördü, Nurullah Akbulut, Enes Durna, Seyit Fahrettin İsal.(Meral KINACILAR)