MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin rakibi CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici'ye dün iade-i ziyarette bulundu. İl binasında gerçekleşen ziyarette, 17 Aralık operasyonuyla ilgili eleştirilerde bulunan muhalefet partilerin adayları, 'yeni büyükşehir belediye başkanı bu salondan çıkacak' söylemlerini yinelerken, çok çalışmaları gerektiğinin de altını çizdiler. Mustafa Erzin, Ak Parti'nin Gaziantep'te oyunun yüzde 63'ten yüzde 40-42''lere düştüğünü iddia ederken, Akif Ekici de, değişimin zorunlu hale geldiğini söyledi.

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, beraberinde Şahinbey Belediye Başkan Adayı Burhan Gündüz,İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Şehitkamil İlçe Başkanı Hüseyin Kurt ile birlikte CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici'yi ziyaret etti. Ziyarette CHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Mustafa Aslan, Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Dr. Fethi Albayram, Şahinbey İlçe Başkanı İbrahim Halil Özdemir, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Atar da hazır bulundu.

ÜLKEMİZ FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, ülkemizin kritik bir dönemden geçtiğini, herşeyin birbirine girdiğini, ülke gündeminin gerçek gündeminden çıkarıp başka gündemlere taşınmak istendiğini belirterek, "Bu kaos ortamıyla ülkemiz bir felakete sürüklenmektedir. Ülkenin kurumları kendi içinde çatışma haline girmiş, her kurum kendi içinde hükümet olma, hükümet etme kavgasına girmiştir. Dünya tarihi böyle yolsuzluk, hırsızlık, arsızlık görmedi. Gerçek bir kurtuluş mücadelesi verdiğimizi düşünüyorum" dedi.

BU ŞEHİR SAHİPSİZ DEĞİL

CHP olarak ülkenin ekonomik, sosyal, siyasal anlamda ve komşularla ilişkiler anlamında huzura, barışa ihtiyacı olduğunu belirten Gökdağ, "Bu kaos ortamına bakıp hiçkimse kaygı içinde kalmasın. Bu ülkenin sahipleri var, bu ülke, bu şehir sahipsiz değil. Bu ülkenin sahipleri bu ülkede yaşayan herkestir. 30 Mart seçimlerinin huzur, barış ve kardeşlik içinde geçmesini diliyorum" diye konuştu.

ZOR BİR DÖNEMDE SEÇİME GİRİYORUZ

MHP İl Başkanı Mehmet Doğan ise Ortadoğu'nun kan gölüne döndüğünü, hırsızlığın meşru sayıldığı , kuvvetler ayrılığının yok edilmek istendiği bir dönemde seçime girildiğini belirterek, "İnşallah bu millet bu badireleri de atlatacaktır. Ülkeye zarar gelmeden gereğini yapacaktır. Vatandaşlarımızın bunların adaylarına oy vermeyeceği kanaatindeyim. Seçimlerin memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

YOLSUZLUK YOK, PARALEL DEVLET VAR

Mustafa Erzin ise, Gaziantep'in diğer illerden farklı bir siyasi tarzı içerisinde olduğunu, bunun en güzel örneğinin parti adaylarının birbirini ziyaret etmesi olduğunu belirtti. Mevcut hükümetin gırtlağına kadar yolsuzluk, rüşvet ve hayali ihracatın içerisinde boğulduğunu söyleyen Mustafa Erzin, "Türkiye'de kavram kargaşası yaşanıyor. 17 Aralık'ı siyasi bir milad olarak kabul edersek, şu ana kadar ben Başbakan'dan ve hiçbir hükümet yetkilisinden yoksuzluk yoktur, rüşvet yoktur, hayali ihracat yoktur gibi bir söylem duymadım. Paralel devlet vardır, bunu paralel devlet yapıyor veya bu operasyonlar niye şimdi yapılıyor, zamanlaması ilginçtir gibi, işi savsaklayan veya gündemi değiştirmeye yönelik açıklamalar takip ediyor" diye konuştu.

10 YIL ÖNCE TRAFİK SORUNU BÖYLE MİYDİ?

Gaziantep'in 10 yıldan beri AKP'li belediyeler tarafından yönetildiğini ancak başta ulaşım ve trafik sorunu olmak üzere pek çok sorunun içinden çıkılmaz bir hal aldığını dile getiren Erzin şunları söyledi:"Trafik sorunu 10 yıl önce mi daha fazla, şu anda mı daha fazla? 10 yıldan beri şehrin sorunlarını içinden çıkılmaz hale getirmiş insanların bugün sanki bu şehrin yönetiminde kendileri söz sahibi değilmiş gibi, bu sorunları biz çözeceğiz diye çıkmaları, yani sorunun kaynağı olan insanların kendilerini çözümün merkeziymiş gibi anlatmalarını anlamakta zorlanıyoruz."

GAZİANTEP'TE AKP'NİN OYU YÜZDE 20'NİN ÜZERİNDE DÜŞTÜ

'Gaziantep'te bir değişimin geldiğine inanıyorum. Gazianteplinin yeni bir heyecan aradığını, yeni bir deneyim aradığını görüyor ve hissediyoruz' diyen Erzin, "Ismarlama anketlerde AKP'yi ne kadar zorlasalar bile Gaziantep'te 40-42'nin üzerinde gösteremiyorlar. Son genel seçimlerde AKP'nin Gaziantep'te oyu 63'tü, şu anda Gaziantep'te 20'nin üzerinde oyunun düştüğünü görüyoruz. Tekeri patlamış kamyonun artık fren tutmayacağı misali, 30 Mart'a kadar bunun hızlı bir şekilde devam edeceğini ve AKP'nin Gaziantep'te belediye kazanma şansının olmadığını düşünüyoruz. Buna inanıyor ve buna iman ediyoruz" diye konuştu.

ERZİN: AKİF BEY, BİZİ ZORLAYACAK

Akif Ekici'nin alana hızlı girdiğini söyleyen Erzin, "Biz 2 Kasımdan beri alandayız ama Akif Bey'in temposu herhalde bizi biraz zorlayacak gibi. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Alan savunmasında olup, saha savunmasında olmamız lazım. Pazar günü daha insanlar kahvaltısını yapmadan Oğuzeli meydanında sayın başkanımız Ekici ile heyeti bir tarafta, bizim heyetimiz bir tarafta, sayın başkanımız Karkamış, biz Elbeyli tarafına gittik" dedi.

BAŞKAN BU SALONDA

Büyükşehir Belediye Başkanının bu salondan çıkacağını iddia eden Erzin, "Arkadaşlar lüften bu salona ve bu fotoğrafa dikkat edin. 30 Mart'ta Gaziantep'in yeni büyükşehir belediye başkanı şu anda bu salonda. Buna inanarak söylüyorum. Memleketimiz için hayırlısı ne ise cenabı Allah onu nasip etsin" dedi.

DEĞİŞİM GEREKİYOR

Akif Ekici de, 30 Mart'a 66 gün kaldığını hatırlatarak, "Değişim gerekiyor, değişim zorunlu hale geldi. Ülkemizde Cumhuriyet tarihinde görmediğimiz, hayal edemediğimiz sinema filmlerinde bile izlediğimizde böyle bir sistem olur mu, diyebileceğimiz şeyler yaşanıyor. Kılıçdaroğlu bir evrak gösterdi ıslak imzalı. O evrakta müsteşar İzmir savcısına talimat veriyor. O savcıları görevden al, o dosyaları kapat, yoksa sonunu sen bilirsin diyor. Bu nerede olur? Hitler, Mussoloni döneminde bile hukuk bir nebzede olsa uygulanıyordu. Hukuk bitmiştir, hukukun bittiği yerde, demokrasi yoktur, cumhuriyet yoktur, insan hakları yoktur, insan yaşamı yoktur, devlet yoktur, devlet bitmiştir, işlevini kaybetmiştir. Deri de tuzda kokmuştur. 30 Mart bu ülkede değişimin tarihidir. Değişimin tarihinin başlangıcıdır" diye konuştu.

HÜKÜMET BU İŞİ GÖTÜREMEYECEK

'Bu hükümet bu işi götüremeyecektir' diyen Ekici, "Hatta şöyle söylentiler bile var, 30 Mart'a kadar bile dayanamayacaktır. Kalmamıştır zaten hükümetin aslı bitmiştir, sureti devam ediyor" dedi.

GAZİANTEP HALKI DEĞİŞİMİ TASDİK EDECEK

AKP adaylarının eleştirilerini de eleştiren Ekici şunları söyledi:"Sanki 10 yıldan beri MHP veya CHP idare etti bu şehri. Bizler yaptık bu hataları, yeni gelen AKP başkanı bu işi düzeltecek. Bundan daha garip, bundan daha enterasan, bundan daha farklı bir söylem ve yöntem olamaz. Bunu siz yaptınız, sizin zihniyetiniz yaptı. Sizin zihniyetiniz içinde insan odağı yoktur. Sizin zihniyetiniz içinde yandaşa rant sağlamak, çıkar sağlamak vardır. İmar tadilatları bu esas üzerinde yapılıyor. Bu yanlışı biz düzelteceğiz. Samimi söylüyorum Büyükşehir ve diğer ilçe belediye başkanları bu salondan çıkacak. Gaziantep halkı bu değişimi tasdik edecektir. İyi çalışmalıyız, bizlerden çok Gaziantep halkı birebir çalışmalı." Meral KINACILAR