Yoğun bir katılımla gerçekleşen Stajyer Danışma meclisinde seçim yapılarak toplantıya başlandı.Seçimler aday üzerinde yapılmayıp bütün aday olanların dönüşümlü olarak her toplantıda birinin başkanlık yapması olarak kararlaştırıldı.

ZOR BİR MESLEK

Stajyer danışma meclisinin kurulması konusunda bir açıklama yapan Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu Muhasebe mesleğinin çok zor bir meslek olduğunu söyledi. Nabioğlu, daha önceleri katiplik düzeyinde görülen ve sadece defter tutma olarak algılanan mesleğin artık bilgi ,birikim ve mevzuat donanımıyla eşdeğer olduğunu vurgulayarak, "Bir muhasebeci olabilmek için 10 yıl sektörde çalışmanın şartlığı, sınav başlatma süresinden sonra 3 yıl stajyer süresinin olması bu mesleğin ne kadar ciddi ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu gösteriyor" dedi.

HEDEFLER BÜYÜK

Nabioğlu sözlerine şöyle devam etti: "Amacımız bu odayı sırtlayacak olan arkadaşlardan olan genç meclisi oluşturmak ve yasal statüye kazandırmak. Önemli sorunları hep beraber dinlemek, sizleri yarına hazırlamak. Odamızın neler yapması hususunda çözümlerin oluşmasını sağlamak.Yarının geleceğin güvencesi sizlersiniz.Sorunlarımızı burada masaya yatırarak, nasıl çözüleceği yolunda çözüm önerilerini burada görüşeceğiz.Sorunların iyileştirilmesi konusunda ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız" dedi. BÜLTEN