Kendisinin de camide Cuma namazı kılarken ayakkabılarının çalındığını belirten Müftü Çelik, "Biri bana ayakkabı verdi giydim geldim. O kadar ayakkabı evlerimizin önünden de gidiyor. Birine lazımmış almış giymiş, büyütmemek lazım bunları. Camilerimizin bir çoğunda güvenlikçimiz yok. Hırsız bu, olur bu normal." dedi.

CAMİNİN KAPISINI AÇTIRDIM

Handan Bey Camii'nde cami görevlisinin hırsızlık olaylarına karşın caminin kapısına kilit vurmasını hatırlattığımız Müftü Ahmet Çelik, "Cami imamını arayıp derhal kapıyı geri açacaksınız dedim. Kapıyı açtırttım. Hırsızlar gelsin bir daha hırsızlasın, halıları da götürsünler. Çünkü caminin kapanması, eşyaların alınmasından fazla yaralar insanımızı. Hırsızlar alıverirlerse bir daha alırız, önemli değil" dedi.

EVİMİZİN ÖNÜNDEN DE AYAKKABILARIMIZ ÇALINIYOR

Cuma namazına gittiğinde kendisinin de ayakkabısının çalındığını anlatan Müftü Çelik, "Biri bana ayakkabı verdi giydim geldim. O kadar ayakkabı evlerimizin önünden de gidiyor. Birine lazımmış almış giymiş büyütmemek lazım bunları. Olur bunlar 80 milyon insanız. Ayakkabıları bırakıyoruz, Allahu ekber deyip duruyoruz namaza, arkada ne oluyor, ne olmuyor haberiniz olmaz. Buna rağmen biri çıksın bana günde kaç camiden kaç tane ayakkabı çalınıyormuş söylesin. Yok böyle bir şey. Arada sıradada hırsızlar götürüyorlar" dedi.

DUYARSIZ KALMIYORUZ

'Güvenliğimiz yok, yine iyi bir şey olmuyor. Bu kadar rahatlıkta bu kadar serbestlikte hırsızlığın daha fazla olması lazım' diyen Müftü Çelik, "Camilerimizin bir çoğunda güvenlikçimiz yok. Hırsız bu, olur bu normal. Hırsıza kapı olmaz derler. Biz bunları büyütmüyoruz ancak hiçde duyarsız kalmıyoruz. İmam ve arkadaşlarımıza dikkat edin diyoruz. Epeyce camimizde kamera olduğunu biliyorum" diye konuştu.

40 CAMİ İNŞAAT HALİNDE

Gaziantep'te bin camide 1000 imam, 150 müezzinin hizmet verdiğini belirten Müftü Çelik, 40 caminin de inşaat halinde olduğunu söyledi. Kentin çok hızlı büyüdüğünü büyüme oranındada camiye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Çelik, "Gaziantep'te bizi sevindiren ve Allah'a şükrettiren hamdettiren şey, hayır sahiplerinin camilere sahip çıkıyor olması. Allah onlardan razı olsun, Allah hayırlarını kabul etsin. Cami yaptırıyorlar ,Gazianteplilerin hizmetine veriyorlar" dedi.

CAMİ, EN EV SAHİBİ KURUMDUR

En ev sahibi kurumunun camiler olduğunu, imamlara sürekli bunu hatırlattığını söyleyen Çelik şunları dile getirdi:"İmamlarımıza ev sahibi pozisyonunda bulunun, misafir gibi durmayın diyorum. Her evden sorumlusunuz diyorum. Mahalllerde mahalle esnaflarına selam verin, kendinizi tanıtın, bir şekilde ev ziyareteri yapın, dua edin, Kuran-ı Kerim okuyun, cenazeleri mutlaka takip edin, düğünlere gidin diyorum. Din budur, din fakirin vicdanıyla beraber olmaktır. Engellileri, yaşlıları ihmal etmeyin. Bir ülkenin nabzı orada atar, vicdanı orada atar burayı yakalarsan ülkenin vicdanını nabzını yakalamış olursun. Peygamberimiz, fakirlerini ve yaşlılarını ziyaret etmeyen toplumda hayır yoktur diyor. Hayırlı toplum olmada da öncelik imamda olmalı." Meral KINACILAR