Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Ak Parti Gaziantep Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, beraberinde Milletvekili Derya Bakbak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve il yöneticileriyle birlikte kalabalık bir partili grubu Gazetemizi ziyaret etti.

Spor, siyaset ve gündemin yanısıra projelerinin konuşulduğu ziyarette Fatma Şahin, Gaziantepspor'a erken müdahale etmemiş olsalardı, 130 Trilyon ekstra borcunun olacağını savundu. Bu kadar büyük bütçesi olan spor kulüplerinin dernekler kanunuyla yönetilmesinin doğru olmadığını söyleyen Fatma Şahin, şirketleşme için yasal altyapının hazır olduğunu, bu yasayı hızlı bir şekilde hayata geçirmek gerektiğini söyledi.

RAPORU BEKLİYORUZ

Gaziantepsporla ilgili denetim komisyonunun çalışmalara devam ettiğini, önümüzdeki hafta raporun çıkacağını belirten Fatma Şahin, "Süreç devam ediyor. Raporun erken çıkması konusunu hızlandırıyoruz" dedi.

YASAL ALTYAPI HAZIR

Spor kulüplerinin dernekler kanunuyla yönetilmesinin yanlışlığına değinen Şahin, "Futbolla ilgili bir yasaya ihtiyaç var. Böyle bir yasa aslında federasyonla birlikte hazırlandı. Bu işin yasal altyapısı da hazır. Bu yasayı hızlı bir şekilde hayata geçirmek gerekiyor. Bu yasayla ilgili büyük kulüplerle ortak bir mutabakata da varıldı. Sadece Gaziantepspor'un değil Türkiye'deki bütün spor kulüplerinin bu yasaya ihtiyacı var. Kulüpler dernek statüsünden çıkarılmalı" diye konuştu.

BELKİ BIRAKABİLİRLER

Ahmet Uzer ise, Gaziantepspor'la ilgili görüşmelerin devam ettiğini, denetim komisyonundan çıkacak raporla herşeyin biraz daha netleşeceğini, oradan çıkacak rakamın belki mevcut yöneticilerin hoşuna gideceğini belirterek, "Belki bırakabilirler" dedi.

ÖZEKŞİ'NİN SÖYLEDİKLERİ ÇIKTI

Ahmet Uzer, Gaziantepspor konularında Ökkeş Özekşi'nin yazdıklarının hepsinin de doğru çıktığını belirterek "hele son yazdığı ' kuşkularım var.. Hemde yüzde 1’lik ihtimal de olsa.. Ama bir bakarsınız o yüzde 1’lik ihtimal yüzde 99’a yükselirse şaşırmam' şeklindeki yazısı takdire değer. Gerçekten de dedikleri çıktı. Ve o yüzde bir ihtimal yüzde 99 oldu"diye konuştu.

OĞUZELİ İÇİN 3 İSİM ÖNERDİK

Uzer, MHP ve CHP'de ilçe adaylarının netleştiği, Ak Parti'de ne zaman netleşeceği yönündeki bir soru üzerine, "Önümüzdeki hafta Pazartesi-Salı günü bizde de adaylarımız netleşecek. Oğuzeli'nde üst kurula üç isim önerdik. Bekir Öztekin, Süleyman Akgün ve Halil Uğur. Bu üç isimden biri belediye başkan adayımız olacak" dedi.

Meral KINACILAR