Biber birçok çeşidi olan bir besindir. Kapya biber de bunlardan biri. Antioksidan bakımından zengin olan ve yağ yakıcı etkisi kanıtlanan besinlerden olan kapya biber faydaları ile şaşırtıyor. Kapya biber özellikle sağlık deposu tarhananın yapımında kullanılan mucize besinlerden olarak çok fazla tüketilir. Közlenmiş olarak da tüketilen kırmızı kapya biber lezzetinin yanı sıra tam bir süper besin. Ülkemizde biber oldukça sevilerek tüketilen sebzeler arasındadır. Acı tatlı ve kapya biberi gibi birçok biber çeşidi bulunmaktadır. kapya biberi de hem sarımsaklı hem de közlenmiş olarak tüketilebilir.

Acı olmayan tatlı bir tada sahip olan kapya biberi ülkemizde sevilerek tüketilir. Kapya biberi yemeklerde ve salatalarda kullanılır.
Kapya biberinin sağlık açısından faydaları oldukça fazladır. İşte mucizevi besinlerden olan lezzetiyle damakları şenlendiren kırmızı kapya biberinin faydaları...Damar tıkanıklıklarını önleyici özelliktedir.Kalp krizi riskini azaltır.Sindirim sistemini düzenler. Hazmı kolaylaştırır.İçeriğindeki likopen sayesinde kanserle savaşta etkilidir.Bağışıklık sistemini güçlendirir.Kolesterol düşürücü etkiye sahiptir.Kan dolaşımını düzenler.Vücuttaki iltihapların iyileşmesine yardımcıdır.