Zeugma Antik Kenti'nden çıkartılan mozaiklerin restorasyon ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Zeugma mozaikleri, yapımı tamamlanan ve resmi açılışı yapılma aşamasına gelen Gaziantep Zeugma Müzesi'ne taşındıktan sonra, uzman ekipler, mozaiklerin temizlik ve restorasyon çalışmalarına hız verdi. Daha önce, dar bir mekanda bulunduğu için teşhir imkanı mümkün olmayan mozaikler, yeni binaya taşındıktan sonra çok daha geniş mekanlarda teşhir edilme imkanına da kavuşmuş oldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, Zeugma Antik Kenti'nde kurtarma kazılarının devam ettiğini, bu kazılar sırasında çıkartılarak müzeye kazandırılmış mozaiklerin toplam alanın 2 bin 400 metrekare olduğunu belirtti.

DÜNYANIN EN BÜYÜK MOZAİK MÜZESİ

Salih Efiloğlu, Zeugma mozaiklerinin daha geniş bir alanda teşhir edilmesi amacıyla yeni müze binasının yapımına başlandığına dikkat çekerek, ?Yeni müze binamızda, başta Zeugma mozaikleri olmak üzere diğer tarihi ve kültürel değerlerimiz için geniş ve modern teşhir alanları var. Işıklandırma ve güvenlik açısından dünya standartlarına uygun bir müze ortamı yaratıldı. Müzemizin korunması için 120 kamera yerleştirildi, çevre düzenlemesi da tamamlandı. Müze binası için 42 milyon TL'lik bir harcama yapıldı dedi. Efiloğlu, Gaziantep Mozaik Müzesi'nin resmi açılışa hazır hale geldiğini söyledi.

DÜNYA'NIN EN BÜYÜK MÜZESİ

Sanayi ve ticaret merkezi konumunda bulunan Gaziantep'in, yapımı tamamlanan Mozaik Müzesi ile kültürel alanda da önemli bir merkez konumunda olduğunu göstermiş olduğuna dikkati çeken Efiloğlu, Gaziantep'in tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı açısından son derece önemli olan bu müzemizin 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası'nda resmi açılışının yapılmasını bekliyoruz diye konuştu. AA