Yıldırım, “Görüşmelerde Mersin – İskenderiye ile İskenderun – Dimyat Ro-Ro seferleri gündeme alınırken; sanayi, ticaret, tarım, balıkçılık, turizm, lojistik, inşaat, tekstil ve mobilya alanlarında iş birliğini geliştirmeye yönelik anlaşmalar imzalandı” dedi

HİSARCIKLIOĞLU: YOL HARİTAMIZI ELE ALDIK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Mısır Üçüncü Ülkelerde İşbirliği toplantısına katıldı. Toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hisarcıklıoğlu, “Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Ahmet Al Wakil, Genel Sekreteri Dr. Alaa Ezz ve beraberindeki heyetin katılımıyla Türkiye-Mısır Üçüncü Ülkelerde İşbirliği toplantısı gerçekleştirdik. Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu’nun ev sahipliğindeki toplantıda ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için ortak yatırım fırsatlarını ve Afrika başta olmak üzere üçüncü ülkelerde işbirliği imkanlarını değerlendirdik. Önümüzdeki döneme ilişkin yol haritamızı ele aldık. İnşallah Türkiye-Mısır ekonomik ilişkilerinde daha iyi seviyeleri göreceğiz” dedi.

YILDIRIM: YENİ İŞBİRLİKLERİ ÖNEMLİ

Emeklilerin gelir sorunu çözülmeli
Emeklilerin gelir sorunu çözülmeli
İçeriği Görüntüle

Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise, “T.C. Kahire Büyükelçimiz Sayın Salih Mutlu Şen, Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Ahmet Al Wakil ve iki ülkenin iş insanlarının yer aldığı forumda, Türkiye – Mısır ticari ilişkileri ve yeni iş birliği başlıkları ele alındı. Görüşmelerde ayrıca Mersin – İskenderiye ile İskenderun – Dimyat Ro-Ro seferleri gündeme alınırken; sanayi, ticaret, tarım, balıkçılık, turizm, lojistik, inşaat, tekstil ve mobilya alanlarında iş birliğini geliştirmeye yönelik anlaşmalar imzalandı” dedi.

AKINCI: GIDA ODAKLI İŞBİRLİĞİ

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye ile Mısır arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesinde oda ve borsaların önemli bir köprü görevi üstlendiğini ifade etti. Akıncı, “Tarım ve tarımsal gıda sanayi, hem ülkemiz hem de Mısır açısından stratejik alanlar arasında yer alıyor. İmzalanan bu protokollerle yalnızca kurumlar arasında değil, üretici ve sanayicilerimiz arasında da yeni iş birliklerinin önü açılıyor. Oda-borsalar arası uluslararası iş birlikleri, sahadaki reel ekonomiye doğrudan katkı sağlıyor” dedi. Bu tür platformların Gaziantep’in üretim gücünü ve ticari potansiyelini uluslararası pazarlara taşımak açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Akıncı, “Amacımız üyelerimize yeni pazar kapıları açmak, karşılıklı ticareti geliştirmek ve sürdürülebilir iş birlikleri oluşturmak. Türkiye ile Mısır arasındaki ekonomik ortaklığın önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğine inanıyoruz” dedi.