Mesajlarda, hayatımızın her evresinde sağlığımız için ihtiyaç duyduğumuz hekimlere ve sağlık çalışanlarına hepimizin minnet borcu olduğu görüşü belirtildi.

ERDOĞAN: SAĞLIK SORUNLARI GİDERİLECEK

Milletvekili Mehmet Erdoğan, " Sağlık hizmetini sunabilmek için en büyük görev başta tüm sağlık çalışanlarına düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumun en önemli hedefidir. Sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakârca çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyorum"

UZER: HEKİMLERİMİZ HER ALANDA KENDİNİ KANITLADI

Milletvekili Ahmet Uzer, büyük bir özveri ile insan sağlığına hizmet eden Türk hekimlerinin her alanda kendini kanıtladığını ifade etti. Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı bir toplumla ulaşılabileceğini belirten Uzer, “Toplumsal hayattaki bütün bireyler açısından tıbbın ve sağlık camiasının önemi tartışılmazdır. Canımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizin gerçekleştirdikleri özverili çalışmalara her zaman minnet duyduk. Kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Sağlık alanında evrensel standartları yakalayan ülkemiz, bu alanda büyük reformlar gerçekleştirmiştir."

KOÇER: KUTSAL VE ZOR GÖREV

Gaziantep Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının, yaşam hakkının en temel unsuru olan sağlığın korunması ve insan hayatının kurtarılması için kutsal ve zor bir görev yaptıklarını ifade etti. Milletvekili Koçer, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda “Tıp camiası, insanlığa hizmet eden, sağlığımızın ve canımızın emanet edildiği, şifa sunan ellerdir.” dedi. Koçer, "Ülkemizi sağlıkta gelişmiş ülkeler seviyesine getiren en önemli unsurun sağlık çalışanlarımız olduğunu da biliyoruz . Bir yandan binlerce yatak kapasitesi olan, modern ve teknolojik cihazlarla donatılmış, sağlıkta hizmet kalitesini arttıracak dev şehir hastaneleri inşa edilirken diğer yandan şiddet başta olmak üzere sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm üreten hukuki düzenlemeler yapılmaktadır" diye konuştu.

TAHMAZOĞLU: ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Sağlıklı toplum yapısına ulaşmak ve sağlıklı bireylerin yetişmesini sağlamak, her ülkenin ortak özlemi olmuştur. Çünkü sağlık, yaşam için temel şarttır. 14 Mart Tıp Bayramı ise Sağlık sektöründe çalışan insanları hem hatırlamak hem de sağlığın önemini insanlara bir kez daha hatırlatmak manasında büyük önem taşımaktadır. Övgüye değer hizmetlerine her fırsatta tanık olduğumuz doktorlarımız, dünyadaki gelişmelerin dışında kalmamış, buluş ve çalışmalarıyla tıp bilimine inkar edilemez katkıda bulunmuştur" dedi.

FADILOĞLU: MOTİVASYON KAYNAĞIMIZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Sağlık çalışanlarının karşılık beklemeksizin büyük fedakarlıkla çalıştıklarına vurgu yapan Fadıloğlu, "Karşınıza çıkan güçlükler, hiçbir zaman sizi yıldırmadı, yolunuzdan alıkoymadı. Bunu yaparken karşılık beklemeden, erdemli bir şekilde sadece mesleki sorumluluğunuzu yerine getiriyorsunuz. Bu özveriniz, bizler için motivasyon kaynağı oluyor. Bu doğrultuda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı görev anlayışı ve çalışma heyecanıyla hareket edeceğinizi biliyorum. İnsanı yaşatmayı, insanın acısını azaltmayı ve insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, bu kutsal saygın ve onurlu mesleği büyük fedakarlıkla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı içtenlikle kutlarım.”

DAĞLI: MİNNET BORÇLUYUZ

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, hayatımızın her evresinde sağlığımız için ihtiyaç duyduğumuz hekimlere ve sağlık çalışanlarına hepimizin minnet borcu olduğunu belirtti. Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, tıp mesleğinin tarihin en eski ve yeniliğe en açık mesleklerinden biri olduğuna dikkat çekerek, bilimin ilerlemesine paralel olarak, sağlık dünyasında da büyük gelişmeler ve ilerlemeler yaşandığına vurgu yaptı.

KUBBA: ZORLUKLARA GÖĞÜS GERİYORLAR

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, “İnsanların yaşam kalitesini yükseltmek ve halkımıza daha sağlıklı bir yaşam sağlamak adına sağlık çalışanlarımız bütün zorluklara göğüs geriyor. En önemli varlığımız olan ruh ve beden sağlığımızı emanet ettiğimiz, sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren sağlık personelinin hayatımızdaki yeri çok büyüktür. Bir toplumun huzurlu mutlu ve başarılı olmasının yolu o toplumun her şeyden önce sağlıklı bireylerden oluşmasından geçer. Bu sebeple sağlık çalışanları bireyleri tedavi ederken aynı zamanda toplum ve ülke için çok önemli bir görevi ifa etmektedirler” diye konuştu.

HATEM’DEN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

Özel Hatem Hastanesi ve Hatem Okulları Genel Müdürü Dr. Yusuf Sermet Kileci, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Özünde insana hizmet etmek ve hayat kurtarmak olan bu onurlu mesleğin , yoğun bir sevgi ve özveriyle icra edildiğinin altını çizen Dr. Kileci, "Zorlu bir eğitim süreciyle başlayan hekimlik, daima yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, teknolojiyi takip etmeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektiren bir meslektir. Bu doğrultuda bilime ve insanlığa hizmet noktasında çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Fedakar hekim ve sağlık çalışanlarımız, bu kutsal görevlerini yaparken gece- gündüz , yağmur- çamur , bayram -tatil demeden büyük bir özveriyle durmadan var gücüyle çalışarak insan sağlığına hizmet etmektedirler’dedi.

YILDIRIM: EMEK VE ÖZVERİ MESLEĞİ

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, tıp mesleğinin eğitiminden, uygulamasına kadar yoğun emek ve büyük bir özveri gerektirdiğini kaydetti. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Dr. Yıldırım, “Hekimlik mesleği hayat boyu öğrenmeyi ve yenilikleri takibi gerektirir. Uzun ve yoğun geçen eğitim sürecinin tamamlanmasıyla bitmeyen, özellikle insana hizmetin ve fedakarlığın ön planda olduğu bir meslektir” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT