Gaziantep M1 Merkez ile Cıvıltı Çocukevi tarafından ortaklaşa düzenlenen ile 5. Geleneksel Satranç Turnuvası Gaziantep M1 Merkez’de gerçekleştirildi.

M1 Merkez AVM Müdürü Mehmet Barın ,bu tür etkinlikleri desteklediklerini belirtirken, santranç il temsilcisi Fatih Ekinci’de yarışmalara 140 çocuğun katıldığını söyledi.

M1 Merkez Gaziantep AVM ‘’Hayatın Merkezi’’ne minikleri alarak Cıvıltı Çocuk Evi ile 5. Geleneksel Satranç Turnuvası’nı M1 Merkez AVM’de gerçekleştirdi.

2009 yılından bu yana Cıvıltı Çocukevi ile her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Minikler Satranç Turnuvası’na bu yıl 140 çocuk katıldı.Yarışma sonucunda erkeklerde

Mustafa Emin Asaf birinci olurken, Kaan Zencirkar ikinci, İbrahim Örs’de üçüncülük elde etti. Kızlarda ise Dila Baloğlu birinci olurken, Elifsu kutlu ikinci, Begim Nur Ercan’da üçüncülük elde etti.Yarışmada dereceye giren çocuklara madalya verilirken, dereceye giremeyenlerede teşvik etme açısından madalya verildi.

M1 Merkez Gaziantep mağaza Müdürü Mehmet Barın, satrancın zekayı geliştirici önemli bir spor dalı olduğunu belirterek “Bilindiği gibi Satranç; tüm dünyada zihinsel gelişimi destekleyen, analitik düşünmeyi geliştiren bir spor dalı kabul edilmektedir. Küçük yaşlarda satranç’a başlayanların hayattaki başarılarının arttığı bilimsel bir veri olarak değerlendirilmektedir.”dedi.

Gaziantep santranç il temsilcisi Fatih Ekinci’de son yıllarda satrancın öneminin daha artığını belirterek, bu tür yarışmaların çocukların gelişimi açısından önemli olduğunu söyledi. Satranç kurslarına 5 yaşına kadar öğrenci kabul edildiğini belirten Ekinci, düzenledikleri bir takım etkinliklerle satranç oynayan çocukların sayısını artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Cıvıltı Çocukevi Yöneticileri Şerife Benli ve Gülnur Ertürk’te çocukların gelişimi açısından bu tür yarışmalara önem verdiklerini dile getirdiler. Benli ve Ertürk, çocukların gelişiminde satrancın zihinsel ve fiziksel desteği olduğunu dile getirdiler.