Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Belediye Anaokulu ve Çocuk Kulübü, Umut Anaokulu ve Mutlu Anaokulu çocuklar başlattıkları “Kitap Kurdu Projeleri’’ kapsamında Onkoloji Pediatri servisi ve 3 okula hikâye kitapları ile boyama kitapları dağıttılar.

PAYLAŞIM VE ÖZGÜVEN

Kitap projesinin amacının çocuklara kitap sevgisini ve okumanın önemini erken yaşlarda kazandırmak olduğunu ifade eden okul yetkilileri, minik öğrencilerin her gün bir kitap getirerek 50 gün içinde projeyi hayata geçirdiklerini belirttiler. Öğrencilerin amaçlarının okumayı kavramak, paylaşımı öğrenmek ve özgüveni geliştirmek olduğunu ifade eden yetkililer, “Çocuklarımız kitapları okula getirmeden önce kendi seçtikleri bir kitabı evde aileleriyle birlikte okuyup incelediler. Bu sayede eğitime aile katılımını ve çocuk ebeveyn arasındaki kaliteli vakit geçirme imkânı sağlanmış olacaktır.” diye konuştular.

OKULLARA DAĞITILDI

Kitap projesiyle, hem kitap okuyup, arkadaşlarına anlatmak hem de okuduğu kitabı, kitabı olmayan arkadaşlarına armağan ederek yardımlaşma ve paylaşma duygularını aşılamak olduğunu belirten yetkililer, proje kapsamında toplanan 450 kitabın Yavuzlar İlköğretim Okulu, Bülbülzade Abdullah Edip İlköğretim Okulu, Nezihe Osman Atay İlköğretim Okuluna dağıtıldığını söylediler. BÜLTEN