Dar gelirli öğrencilerin hayallerindeki ayakkabılar, Gaziantep Üniversitesi öğrencileri tarafından tasarlanıp yaparak kendilerine hediye edildi. Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin zorunlu dersler arasında yer alan Toplumsal Duyarlılık Projesi dersi kapsamında, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Ayakkabıcılık Bölümü öğrencileri, ‘Hayallerinle Gez’ adlı projeye imza attı.

Proje kapsamında okulun 23 öğrencisi, Hoşgör İlköğretim Okulu’ndaki 23 dar gelirli öğrenciyi belirledi. Bu öğrencilerle hayallerindeki ayakkabı modelini konuşan üniversite öğrencileri, daha sonra her öğrencinin hayallerini süsleyen, ancak maddi imkânları olmadığı için giyemedikleri ayakkabı modellerinin tasarımını yaptı. GAÜN öğrencileri daha sonra işbirliği yaptıkları ayakkabı merkezlerinde ayakkabılardan her öğrenci için iki çift imal etti. Hoşgör İlköğretim Okulu öğrencilerinin hayallerini süsleyen ayakkabılarının dağıtımı için mini bir de defile düzenlendi.

DEFİLE YAPTILAR

Her öğrencinin, ayakkabısını yaptığı partneriyle podyuma çıktığı defilenin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cahit Bağcı, okullarının iş garantili bir yüksekokul olduğunu belirtti. GAÜN’ün ilklere imza atan, projeleriyle Türkiye’deki diğer üniversitelere örnek olan bir üniversite olduğunun altını çizen Prof. Dr. Bağcı, “Hayallerinle Gez adlı bu toplumsal duyarlılık projesiyle öğrencilerimiz dar gelirli 23 çocuğumuzun hayallerindeki ayakkabılarını giymesini sağladı. Üniversitemizin toplumla bütünleşmesine örnek olan bu tür projelerimiz devam edecek” dedi. Defile sonrası dar gelirli öğrencilerin ayakkabıları, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı ile proje koordinatörleri Öğretim Görevlisi Sabire Tırpan ve Neşe Ağkurt tarafından giydirildi. Öğrenci ailelilerinin de katıldığı defilede hayallerindeki ayakkabılarına kavuşan çocuklar mutlu bir şekilde evlerine döndü. HABER MERKEZİ