Özellikle bu seçim öncesi yaşanan büyük rekabet genel kurula olan ilgiyi de arttırdı. Seçime katılan üç adaydan Aslı Tezel 361 oy alarak Mimarlar Odası başkanı oldu. Gaziantep mimarlar odasında yapılan seçimin galibi Aslı Tezel Ölçal oldu. Tezel 361 oy, Bora Kanevetçi 232, Birelli use 29 oy aldı. Tezel seçimi 29 oy farkla kazanırken, Kanevetçi yönetime giremedi

MİMARLAR ODASI’NDA YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Aslı Ölçal Tezel, Yezdan Güldeş, Ceren Uğurluer, Ali Mert Özsoy, Selim Sancılı, Ali Sina Açıkkol, İlker Çakar.CUMARTESİ GÜNÜ GENEL KURUL YAPILDI

Mimarlar Odası’nın 16.Olağan Genel Kurulu oda binasında Cumartesi günü gündem maddelerinin görüşülmesiyle başladı. Divan Başkanlığını Ünal Özdil’in yaptığı genel kurula Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Aykut Kocalar, CHP Şahinbey Belediye meclis üyesi Uğur Kalkan,eski oda başkanları ve çok sayıda mimar katıldı.

SALONA SIĞMADILAR

Gaziantep'te Mimarlar Odasının genel kurulu, acı bir gerçeği gözler önüne serdi. Kentin en büyük sivil toplum örgütünün kongresini, odanın küçük salonunda yapmak zorunda bırakılması şaşkınlık yarattı. Bu bir gerçeği daha ortaya koydu ve Gaziantep'te STK dahil birçok dernek ve cemiyetlerin genel kurullarını yapabileceği salonların yetersizliği net bir şekilde gözler önüne serildi.

ŞANLIRUFA ŞUBE OLACAK

Genel kurulda divan başkanlığına Şanlıurfa’nın temsilcilikten şubeye dönüşmesi için önerge verildi. Divan Başkanı Özdil, maddenin gündeme alınması için oylama yaptırdı ve oybirliği ile madde gündeme alındı.

İLK SÖZÜ ÇELİKTÜRK ALDI

Divan başkanı konuşma yapmak isteyen konuklara söz verdi. İlk sözü İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk aldı. Seçimlerde odaların birlik beraberlik içinde daha da güçlenerek çıktıklarını belirterek, “Özgür başkan ve ekibi şehir adına üzerine düşeni yaptılar. Özellikle Metro’nun arkası için verdikleri mücadele, camideki iskelenin çökmesinin ardından Korkut Küçükcan için verdikleri mücadele çok önemli. Tabi Korkut Küçükcan için süreç bitmedi daha yeni başlıyor.Yeni gelecek yönetimden de dayanışma içinde bu süreci takip etmelerini bekliyoruz” dedi. İnşaat ve mimarlıkta bölüm sayıları ve mezun sayılarının fazlalığına değinen Çeliktürk, “Bölüm sayıları çok fazla. Bu işsizliği berabeirinde getiriyor. Bu sürdürülebilir değil. Bu ekonomik koşullarda kontenjanlar azaltılmalı.Biz doğru yapılan kamu yatırımlarının daima yanında olduk. Ne yandaş ne muhalefetiz. Her zaman doğruları söyleceğiz. Biz toplumun kamu vicdanıyız” dedi.

KOCALAR:BAŞARILI BİR PERFORMANS SERGİLEDİLER

Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Aykut Kocalar, Özgür Girişken ve ekibinin başarılı işlere imza attığını, şehir için önemli çalışmalarda bulunduğunu söyledi. Kocalar, ”Açtıkları davaları kazandılar. Başarılı bir performans gösterdiler. Bunlar şehir için takdire şayan. Kentsel dönüşüm gibi, deprem master planı gibi önemli konularımız var. Yeni yönetiminde bu anlamda ciddi bir görevi ve sorumluluğu var” dedi.

GÜZELBEY:MİMARLIK DEĞİŞİM GEÇİRİYOR

Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey, mimarlar odasının farkındalık yaratma, kent duyarlılığı ortaya koyma anlamında güzeş işler yaptığını söyledi. Odanın siyasi ve ideolojik olarak değil, kentin menfaatleri üzerinden çalışma yaptığında eleştirilerin de hoş karşılandığını belirten Güzelbey, “Bu bir çok şehirde yaşanmıyor. Mimarlık mesleği her geçen gün değişim geçiriyor. Eski bakış açısıylaşu andaki bakış açısı aynı değil” dedi.

KALKAN:TARİHE TANIKLIK EDECEK

CHP Şahinbey Belediye mecis üyesi Uğur Kalkan ise,Özgür Girişken ve ekibinin çıtayı oldukça yukarılara taşıdığını belirterek şunları söyledi:”Yargı kararları uygulanmasada açılan davaların kazanılması önemli. Metro’nun arkasında kazanılan dava tarihe tanıklık edecek”dedi.

GİRİŞKEN:İMAR BARIŞI SEKTÖRE BÜYÜK ZARAR VERDİ

Son dönemlerde ülke ve sektörün zor bir süreçten geçtiğini belirten Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken, “Suriye’de yaşananlar, ekonomik sıkıntılar, seçimler, erken seçim ihtimali ülke gündemini meşgul ediyor. İmar barışı sektöre büyük zarar verdi. Deprem bir kez daha gündeme geldi. Bölgemizde yıkıcı bir deprem Gaziantep’in zarar görmeyeceğini düşünenler için büyük bir hayal kırıklığı olacaktır.Bu şehirde deprem toplanma alanları bilinmiyor. Deprem toplanma alanı olan Metro’nun arkasını bile sonsuza kadar kaybettik.Yüzde 60’ı kaçak olan bir şehirde yaşıyoruz” diye konuştu.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Krizden en çok etkilenen sektörün inşaat sektörü olduğunu, mezunların bırakın iş,staj yeri bulamadıklarını söyleyen Girişken sektörün sorunlarının çözümü noktasında mimarlık yasasının mutlaka çıkması gerektiğini belirtti. Girişken, “Daha fazla zaman kalmadı,bıçak kemiğe dayandı” dedi.

ADAYLAR KONUŞTU

Genel Kurulda adaylarda söz aldı. Çağdaş Demokrat Mimarlar Grubu Başkan Adayı Aslı Ölçal Tezel, Doğru Çizgi Mimarlar Platformu başkan adayı Bora Kanevetçi ve Özgün Genç Mimarlar Grubu başkan adayı Muhittin Selçuk Birelli sektörün sorunlarına değindikleri konuşmalarında göreve seçilmeleri halinde yapacakları projeleri anlattı. Adaylar Özgür Girişken ve ekibine teşekkür ederken, birbirlerine de başarı dilediler. Meral KINACILAR