Kamil Ocak Stadyumu'nun yerinin küçük bir umutta olsa temiz güzel bir meydan olarak düzenleneceğini umut ettiklerini belirten Özgür Girişken, "Ama bu küçük ihtimal. TOKİ'nin elini bulaştırdığı bir işten ben kamu faydasına, bizim benimseyeceğimiz bir şey çıktığını hiç görmedim. TOKİ'yle yapılan protokol gereği oraya meydan yapılmasını zaten bekleyemezsin. Birçok kentte ne yazıkki eski statların değerli alanlarında ticari ve ranta dayalı projeler gerçekleştirildi. Eğer Gaziantep bir istisna olursa bu da Fatma hanımın başarı hanesine yazılır" dedi.

FATMA HANIMIN SÖZÜ VAR

6-7 ay önce bir projenin hazırlandığını ama hiç duyurulmadığını dile getiren Girişken, "Muhtemelen mutabakat çıkmadı, tekrar bir şey hazırlıyorlar düzenliyorlar. Fatma hanımında bir sözü var, muhtemelen TOKİ'ye karşı gelmiş olabilir tekrar. Fatma Hanımın seçime doğru icraatlarını yerine getirme vakti geldi. Yani küçük bir umutta olsa oranın temiz güzel bir meydan olarak düzenleneceğini umut ediyoruz. Öyle olursa bir şey yapmamıza gerek kalmayacak. Ama bu küçük ihtimal. TOKİ'nin elini bulaştırdığı bir işten hiç böyle ben kamu faydasına bizim benimseyeceğimiz bir şey çıktığını hiç görmedim. Dolayısıyla şuanda olacak şeyleri görmek için bizde bekliyoruz" diye konuştu.

ÇOK HASSASIZ

Tüm sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarının bu konuda çok hassas olduğunu belirten Özgür Girişken, "Kamil Ocak Stadyumunun yeri konusunda herkes çok hassas, bu konuda hazır kıta bekliyoruz. Hazırlık yapmamız gerekiyor. Çünkü bütün kenti ilgilendiren bir husus. Oradaki süreçle ilgili şimdiden biz hazırlık yapmaya başlayacağız. Gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. Şu ana kadar bize Kamil Ocak Stadının yerine ne yapılacağıyla ilgili açıklanan bir karar yok" dedi.

HAZIR KITA BEKLEYECEĞİZ

Fatma hanımın sözünde durmasını istediklerini belirten Girişken, "Adı meydan olupta başka bir şekilde düzenlenen, özel kullanımları getiren ya da oraya uygunsuz bazı kullanımları getirecek kararlarada tepki vermeye hep birlikte hazırız. Hepimizin ortak fikri orada bir defa kamusal kullanımın bozulmaması. Yani herkesin kullanabildiği fonksiyonda birşeylerin olması gerekiyor. Ticari alan, konut gibi özel kullanımın burada bulunmaması kesinlikle gerekiyor. Ve Fatma hanımın seçim bildirgesinde verdiği bir söz var. Ve Kamil ocak isminin yaşatılmaya devam edilmesini istiyoruz. Kent belleğinin silinmemesi gerektiğini düşünüyoruz."

FATMA HANIMIN BAŞARI HANESİNE YAZILIR

TOKİ'nin yaptığı ilk planın Fatma Şahin'in girişimleriyle iptal edildiğini hatırlatan Girişken, "Şimdi ikinci kez benzer bir proje yapıldıysa yine Fatma hanımın girişimiyle bunun durdurulduğunu tahmin ediyoruz. TOKİ'yle yapılan protokol gereği zaten oraya meydan yapılmasını bekleyemezsiniz. Yöntem baştan yanlış. Buradan kamu faydasına bir şey çıkarmak Fatma hanım için bir başarı sayılmalı, eğer bu başarılabilirse. Çünkü birçok kentte ne yazıkki eski statların değerli alanlarına ticari ve ranta dayalı projeler gerçekleştirildi. Eğer Gaziantep bir istisna olursa bu da Fatma hanımın başarı hanesine yazılır" şeklinde konuştu.Meral KINACILAR