Tarih: 1 Mayıs 2012, MHP Bursa'da İşçi Partisi, TGB, Has Parti ve Türk-İş'e bağlı sendikalarla alanlara iniyor.

Aynı gün MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ' Emek ve Dayanışma Günü' vurgusuyla partisinin emeğe verdiği değeri öne çıkartan ve günün anlamına uygun bir bildirgeyi Türk halkıyla paylaşıyor.

Bunlar güzel gelişmeler ve olması gereken şeyler. Eğer MHP Türk toplum yaşantısının bir parçası ise MHP'nin toplumsal bir duruş göstermesinde bir gariplik yok.

Asıl garabet bu duruşu ön yargıyla karşılayanlarda aranmalıdır. Zira emekle sermaye arasındaki dengeyi iyi okuyan bir MHP eğer isterse 12 Eylül sonrası oluşan yeni siyasal konjaktünü kontrol eden bir partiye dönüşebilir.

Soğuk savaş yıllarına ait pörsümüş argümanlarla, kendi solculuğunu MHP karşıtlığıyla kolaylamaya çalışanların yoz kültürleri sağ bağnazlıktan sonra sol bağnazlıktan beslenenleri de deşifre etmeye yetecektir.

Ya Abant'ta diline pelesenk olmuş zehirli fikirlerle CHP'yi milliyetçilikten ve Ulusalcılıktan arındırarak karantinaya almaya kalkan Erdoğan Toprak tarzı bukalemunlaşmanın MHP'yi yeni ve önemli rollere itelemesine ne diyeceksiniz?

Kılıçdaroğlu sonrası 'Yeni CHP'nin 'Umudumuz CHP'yaftasını 'Umudumuz MHP'ye dönüştürmesi ayrıca bir realite.

Enternasyonalist olmanın yolunun Nasyonalist olmaktan geçtiğini bilemeyecek kadar cehelat sahibi olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, DSP İstanbul İl Başkanlığı'ndan itelene itelene milletvekilliğine doğru yürütülmüştü. Daha sonra Adil Aşırım, Kubilay Uygun, Kemal Derviş ve İsmail Cem vakasıyla DSP'nin sonu hazırlanmıştı.

Şimdilerde ise TESEV'ci, Sorosçu, Fethullahçı, Kürtçü, İkinci Cumhuriyetçi ve Liberal Solcularla CHP,AKP ve BDP'ye uyumlu hale getiriliyor.

'Atatürk'ün Devrim ve İlkelerinin bekçisi değilim. Olmakta istemiyorum.' diyenlerle Habur'da PKK'lılara avukatlık yapanlar CHP'ye Genel Başkan Yardımcısı, Ahmet Türk'e DTK Çalıştayında stratejik müttefiklik yapanlarla, Kemalizmi Dersim Hadisesi'nde katliamcı ilan edenler milletvekili yapılıyor.

Bu arada Kemalizmi inkar ve red konumundaki CHP, Sosyal Demokrat tabanı hızla kaybediyor. İşte tam bu noktada akıllı ve arzulu bir MHP Sosyal Demokrat alanındaki boşluğu doldurabiliyor.

Amerika'nın zoruyla AKP'lileşen CHP'ye karşın, MHP'nin siyasal kader çizgisinde sola ait rolleri üstlenmek kaçınılmaz olabilir.

Hızla AKP-BDP ortaklığındaki gayri milli bloğa kayan CHP'nin tarihi rolünü MHP üstelenebilir. Diğer partilerle ortak bir CHP oluşturabilir, AKP ve CHP'nin namuslu milli unsurlarıyla kurulacak bir bloğa pekala önderlik edebilir.

Yüzyılın başında ilk Türkçülerin Sosyalistliğini, SBKP içinde Türkçü, Turancı ve Marksist Mir Seyit Sultan Galiyev'in birikimini ve pratiğini düşündüğünüzde bu durumun uzak ihtimaller olmadığını göreceksiniz.

Zira giderek solculaşacak bir MHP'nin Türk Milliyetçiliğine dayalı kimliği buna engel değil.