Aile mezarı isteyenleri Yeşilkent'e yönlendirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, tekli mezar yeri iverdiklerini ancak onda da belli bir noktaya geldiklerini belirtti.

KAPASİTE DOLDU

İlçelerle birlikte Gaziantep'te günlük 25-30 arası insanın vefat ettiğini, şu anda Asri Mezarlık'ta 205-210 bin arası yatan mefta olduğunu ifade eden Mehmet Durdu Yetkinşekerci, mezarlığın kapasitesinin dolduğunu söyledi. Aile mezarlığı çıkarmakta zorlandıklarını, yeni kamulaştırmalar yapılması gerektiğini fakat etrafta alan olmadığını dile getiren Yetkinşekerci, "Yeni yerler açmak zorundayız. Mermercilerin orası yıkılmaya başladı. Aydınlar mahallesi de gündemde. Bunlar biraz elimizi güçlendirebilir ama bir yere kadar"dedi.

YEŞİLKENT'TE SIKINTI YOK

Yeşilkent Mezarlığı'nda doluluk oranının ise yüzde 65'lerde olduğunu, orada bir sıkıntı gözükmediğini belirten Yetkinşekerci, "Yeşilkent şuan 970 dönüm oldu. Etrafı kamulaştırılacak durumda, müsait. Kamulaştırmalar devam ediyor, o konuda sıkıntılı değiliz. Ama Asri Mezarlıkta aile mezarı talep edenlere Yeşilkent'ten vermeye gayret ediyoruz. Vermek durumundayız. Çünkü yok. Cenaze yakınlarına tekli mezar veriyoruz. Gerçi onda bile belli bir noktaya geldik. 205-210 bin arası yatan mefta var. Yeşilkentle beraber günlük 20-25 arası insanımız ölüyor. İlçeleri katarsak günlük 30 civarında cenazemiz oluyor." diye konuştu.

SURİYELİLERİN YÜZDE 70'İ GİDİYOR

Suriyeli cenazeleri için Yeşilkent'te bir ada ayrıldığını ve onları bu adada defin ettiklerini belirten Yetkinşekerci, "Genelde Suriyeli cenazelerin büyük kısmı, yüzde 70 gibi bir oranı Suriye'ye gidiyor. Reyhanlı, Kilis kapısında akrabalarına teslim ediyoruz" dedi. Meral KINACILAR