Geçen seneye göre satışlarının yüzde 50 oranında düştüğünü ifade eden esnaflar, "Diğer yıllara göre ciromuz yüzde 50 düştü. Irak bölgesine satış yapan esnaflarımız sıkıntı yaşamadı ama iç pazara satış yapan arkadaşlarımız elindeki ürünleri bitiremedi. Bu kış Gaziantep'e pek kışlık satamadık. Rabbim borcu olanlara yardım etsin" dediler.

GÖKSEN: İSTEDİĞİMİZ SATIŞ HEDEFİNE ULAŞAMADIK

Bu kışın soğuk geçmediğini kaydeden esnaf Ünsal Göksen geçen seneye göre ürün satışlarında yüzde 60'lık bir düşüş olduğunu söyledi. "Kış beklediğimiz soğuklukta değildi" diyen Göksen, "Geçen seneye oranla bu yıl yüzde 60'lık bir düşüş var. Bu sene kışın olmaması ister istemez esnafı etkiledi. Atkı, bere ve elvenlerde istediğimiz satış hedefine ulaşamadık" diye konuştu.

HOROZOĞLU: SATIŞLARIMIZ YARI YARIYA DÜŞTÜ

Mevsimin ılık geçmesinin esnafın yüzünü güldürmediğini kaydeden esnaf Mehmet Murat Horozoğlu ise şöyle konuştu; "Malesef bu sene soğuk olmadı. Esnafın yüzü de gülmedi bu manada. Stoklarımızın üçte ikisi hali hazırda duruyor. Allah sonumuzu hayreylesin. Bu sene her seneki sattığımız rakamların yarısındayız. Satışlarımız yarı yarıya düştü. Bekliyoruz bakalım. Bu Allah'tan gelen birşey. Yapacak bir şey yok. Rabbim borcu olanlara yardım etsin."

SERTDEMİR: DIŞ PAZARA SATIŞ YAPANLAR SIKINTI YAŞAMADI

Dış pazara ürün gönderenlerin ellerinde ürün kalmadığını ancak büyük sıkıntıyı iç pazara satış yapmaya çalışan esnafın yaşadığının altını çizen Gaziantep esnaflarından Mahmut Sertdemir de, "Bazı esnaflarımız geçen seneye göre daha fazla ürün sattı bazıları da geçen seneki sattıklarının yarısını sattı. Irak bölgesine satan esnaflarımız sıkıntı yaşamadı ama iç pazara satış yapan arkadaşlarımız elindeki ürünleri bitiremediler. Dış pazara satış yapanların ellerinde mal kalmadı" dedi.

GAZİANTEP ESNAFI BAŞBAKAN'A SESLENDİ

"Bu kış Gaziantep'e pek kışlık satamadık" diyen Sertdemir, Başbakan Binali Yıldırım'a seslenerek şöyle devam etti; "Sanayi bölgesi asıl Gaziantep'tir. Türkiye'nin 5'inci sanayi kentiyiz. Gaziantep esnafı önünü göremediği için yatırım yapamıyor. Bölgenin lokomotifi, ekonomiyi elinde tutan kenti Gaziantep. Dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım'ın Kilis'te yaptığı Kilis ve Hatay esnaflarına sağlanacak destek kapsamına Gaziantep esnaflarının da alınmasını istiyoruz. Bakanlar Kurulu kararı alınırken Gaziantep de gündeme alınmalı."

KILIÇ: TRİKOCULARIN ÜRÜNLERİ ELLERİNDE KALDI

Triko ürünler yerine yazlık ürün üretimine geçeceklerini kaydeden trikocu Recep Kılıç da, "Kışımız hemen hemen olmadı. Bu ilahi bir şey. Yağış ve kar olmadığından dolayı yaz erken geldi. Trikocular olarak elimizde mallarımız kaldı. Şu anda yazlık ürünler yapmayı düşünüyoruz. Savaşın etkisi olmadı bizim satışlarımıza. Savaş olmayan yerler de ürün istemiyor zaten" ifadelerine yer verdi.

HACIBONCUK: BELEDİYELER VATANDAŞA FİŞ VERSİN BÜTÜN ESNAF FAYDALANSIN

Şahinbey Belediye'ne teklifte bulunan ayakkabıcı Hakan Hacıboncuk, belediyenin karne hediyesi olarak dağıttığı spor ayakkabıları belediye olarak kendilerinin dağıtmasını uygun bulmadıklarını söyledi. Bunun tekelleşmeye neden olduğunun altını çizen ve belediyeye teklifte bulunan esnaf Hacıboncuk şöyle konuştu; "Diğer yıllara göre ciromuz yüzde 50 düştü. Bir yandan yağışların olamaması bizi vurdu. Diğer yandan da Şahinbey Belediye'nin karne hediyesi olarak spor ayakkabı dağıtması bizi etkiledi. Piyasada çok ciddi nakit krizi var. Bot satış oranımız yüzde 50 oranında. Biz istiyoruz ki, belediye hediye yapmak istiyorsa vatandaşa fiş versin. Vatandaş istediği yerden alış-veriş yapsın. O şekilde herkes faydalanabilir. Tekelleşmesin."NARİN DEMİRCİ