GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, İş gücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılmasını hedeflediklerini vurguladı.

Dezavantajı kişilerin sosyal entegresyonu ve istihdam edilebilirliğinin arttırılması amaçlanan, Avrupa Birliği hibe destekli ‘Mesleğim var, İşim Var’ isimli projenin kapanış ve belge dağıtım töreni Gaziantep Grand Hotel’de yapıldı.

300 YAKIN KİŞİ PROJEYE DAHİL OLMUŞTUR

“ Toplam 306 kişi belgelendirilmiştir” diyen Küsbeoğlu, “Proje hedefleri doğrultusunda; mesleki eğitim, girişimcilik eğitimi ve seminerlere katılım olarak 306 kişi belgelendirilmiştir. Şu ana kadar 300'e yakın kişi projeye dahil oldu. Çeşitli dallarda 70 kişiye 108 belge verilmiştir. Meslek eğitimler süresince tüm katılımcılar; iş ve meslek hayatlarına İŞKUR tarafından sigortalanmış, kursiyelere proje bütçesinden yol ve yemek bedeli olarak günlük 7,7 avro ödenmiştir” şeklinde konuştu.

AVRUPA BİRLİĞİ HİBE DESTEKLİ BİR PROJE

GESOB olarak şimdiye kadar 350 projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Küsbeoğlu, "Bunlardan bir tanesi ‘Mesleğim Var, İşim Var’ projesidir. Avrupa Birliği hibe destekli bir projedir. Hedef guruplarımız ise; kadınlar, risk grubu gençler, madde bağımlılığı tedevi sürecindeki gençler, uzun süreli işssizler, hadef grupların aile bireyleri, hedef gruplara istihdam sağlayacak işletmelerdir. MEB onaylı belge alan 70 katılımcıdan 31 kişiye ilgili sektörlerde kayıtlı istihdam sağlanacak proje hedefimiz olan %30 istihdam oranı %44 olarak gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

KADINLARA YÖNELİK GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİMİZ VAR

Küsbeoğlu, “KOSGEB ile iş birliği içinde kadınlara yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimine katılarak başarı ile tamamlayıp belge alan 38 kadından 3 kişi halen kayıtlı istihdamda çalışmaya devam ederken, kendi işini kurma amacıyla iş planı hazırlama çalışmalarına devam etmektir. Yakın gelecekte kendi işlerini kurma noktasında KOGEB’e başvurumaları beklenmektedir. Projenin başvuru sahibi Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği /GESOB), eş başvuru sahibi ise Gaziantep Oto ve Makine Sanatkarlar Odasıdır. Proje fafliyetlerimizde iş birliği yaptığımız paydaşlarımızdır” dedi. Tören, proje iş birliğinde bulunan kurumların, kürsiyerlere belge dağıtımıyla son buldu. Ayşegül Bağcı