Meriç, “AKP Gaziantep eski Milletvekili Mehmet Erdoğan, yıllar önce aynı güzergâh için müjde verdi. Aradan yıllar geçti, yol bitmedi” dedi.

Açar ekibiyle geziyor
Açar ekibiyle geziyor
İçeriği Görüntüle

MÜJDE SİYASETİ

Sosyal medya hesabından Gaziantep–Yavuzeli–Araban–Besni Yolu’nun yıllar geçmesine rağmen bir türlü bitirilemediğini söyleyen Meriç şunları dile getirdi:, “AKP Gaziantep eski Milletvekili Mehmet Erdoğan, yıllar önce aynı güzergâh için müjde verdi. Aradan yıllar geçti, yol bitmedi. AKP Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, 11 Eylül’de çalışmalar aralıksız sürüyor. 16 Ocak’ta ise aynı yol için “2025 yatırım programına alındı açıklamasını yaptı. Aynı yol. Aynı iktidar. Bu tablo bir iletişim kazası değil; AKP’nin yıllardır sürdürdüğü müjde siyasetinin özetidir.

YOL HALA AYNI YERDE

23 yıldır iktidarda olan bir anlayışın, hâlâ tamamlayamadığı Gaziantep–Yavuzeli–Araban–Besni Yolunu her birkaç yılda bir farklı milletvekilleri aracılığıyla yeniden “başlatması”, bir hizmet eksikliğinden öte ciddi bir yönetim zaafıdır. Sorun yolun uzunluğu değildir. Sorun; iktidarın kısa vadeli propaganda refleksiyle, uzun vadeli kamu ihtiyacını sürekli ertelemesidir. Gaziantep ve Araban artık şunu söylüyor: İsimler değişiyor, müjdeler değişiyor; yol hâlâ aynı yerde. Bu nedenle mesele yol değil, AKP’nin bitmeyen vaatlerle ayakta duran siyaset anlayışıdır.”