Bazen memleketler yetiştirdiği mümtaz insanlarla anılır, bazende öyle insanlar çıkar ki memleketin ismi onla anılır...

Gaziantep her dönem kendine münhasır insanlarla anılmış bir memleket. Ancak kabul edelimki son yıllarda gerçekten ikinci adam sayısı iyice azaldı.

Sanayi ve ekonomik alanda güçlü, siyasette etkili isimlerini saymakla bitiremeyeceğimiz insanlar var.

Yıllardır görüyoruz bazı memleket delisi insanlar sevgilerini öyle abartmış ki almadık arsa, kapatmadık arazi çevirmedikleri fabrika yeri kalmamış, çuvallar dolusu paraya tapuya sahip olmuşlar bu sayede.

Zenginin serveti çenemizi yormasın, biz gerçek ve samimiyetle memleketi için ne yapabilirim derdinde olan üç beş insan kalmış onlardan birini hakkını teslim edelim.

Bugün Gaziantep27'de Meral KINACILAR'ın MENDERES KARADUMAN röportajını görüp okuyunca acı bir tebessümle eyvahh dedim.

Çünkü daha ikigün önce, Sendikamız Türk Ulaşım-Sen'e Hayırlı olsun ziyaretine gelen MHP'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sn. Mustafa ERZİN ve arkadaşları ile sohbet ederken projeleri arasında ulaşım ile ilgili olanları konuştuk, TCDD Çalışanı arkadaşlarımızla tarihi gar binası, 410 dönümlük devasa arazisi ile şehrin göbeğinde sanki terkedilmiş bir bölge gibi kalan, şehrin iki yakası arasında salaş bir köprü olan bu alanla ilgili beklentilerimizi sıraladık.

Ziyarete şehadet eden arkadaşlarımız olmasa kendimden şüphe edeceğim, aklın yolu bir Sn.Mustafa ERZİN'de, Sn. Menderes KARADUMAN'da Gaziantebin sorunları ile ilgili düşünceleri birebir olmasada hemen hemen aynı.

Bizler TCDD Çalışanlanı arkadaşlarımızla birlikte Sn. Karaduman'ın; "Gaziantep'in geçmişten gelen problemleri olduğunu, bunların başında kentin dar bir alana sıkışmasının geldiğini ifade eden Karaduman 4 bölgenin kesinlikle imara açılmaması gerektiğini söyledi. "Merkezdeki yerlerimizi imara açmamalıyız. Birincisi 100 Yıl, ikincisi 100. yılın kuzeyinde Sarıgüllük'ün devamı olan yer (fuar alanı), üçüncüsü

Stadyumun yeri ve dördüncüsü de demiryollarının bulunduğu alan. Buralar kesinlikle imara açılmamalı, buralara kesinlikle el sürmemek lazım. Buralardan kaynak sağlayalım derken şehir zaten dar bir alanda

sıkışmış durumda biz buraya artı bir yük getiririz. Trafik problemi artar, o bölgenin de trafiği tıkanır. Demiryollarının yeri yeşil alan olmalı. Orada kongre merkezleri, kültürel etkinlikler için salonlar olabilir. Demiryollarını, Ulaştırma Bakanlığı'ndan alarak şehre çok güzel bir park kazandırılabilir. Çünkü Şahinbey'de Şahinler Vadisi var, 100. Yıl Parkı var, üçüncü bir park da Karşıyaka bölgesine olabilir. Demiryollarının bulunduğu alan ikinci bir 100. Yıl Parkı olabilir. Şehrin nefes alacak noktalarından biri de Stadyumun yeri.

Orası da meydan olmalı, demokrasi meydanının devamı olmalı. Başbakan'da diyor, şehirler meydanlarla anılır. Belli kısmını ticari alana açarım derseniz orayı kaybederiz." şeklindeki ifadelerine bir konu hariç katılıyoruz.

Katılmadığımız konu özellikle TCDD Lojmanlarının bulunduğu alan yerel seçimlerden sonra arazi mafyası pardon müthaitlere gidecek gibi görünüyor. Buradaki kıymetli alan arazi baronlarının, siyaset istismarcılarının, kamu malını deniz gören rantçıların iştahını kabartıyor. Bari TOKİ örneklerinde olduğu gibi konut yapılsın ve yıllardır burayı kendi evigibi benimsemiş TCDD Çalışanlarına öncelik tanınsın.

Siyasetçi olmak kolaydır ağzınız iyi laf yapar, biraz karizma biraz sansasyonla kendinizi milletvekili, bakan hatta başbakan olarak görebilirsiniz.

Ancak YEREL YÖNETİCİ olmak, BELEDİYE BAŞKANI olmak başkadır. Menderes KARADUMAN Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olamadı belki ancak düşünce plan ve programı ile memleket insanı olduğunu gösterdi. Belediye başkanları projeler koymalı ortaya, çarpık Kentleşme örneği Gaziantebin çehresini doğal dokusunu bozmadan değiştirecek projeler. Ben şahsen birçok insanın siyaset dışı düşünüp kendisine rahat yaşanabilir bir kent vaad edenlere oy vereceğini düşünüyorum. Belki Sn. KARADUMAN'ın düşünceleri bu uğurda çaba gösterenlere örnek olur.