Şahinbey Belediyesi'nde iki dönemdir Ak Parti belediye meclis üyeliği yapan Hayriye Özmantar ile kentin sorunlarını, meclis üyesi olarak çalışmalarını konuştuk. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu öven ama idolü olarak Fatma Şahin'i gösteren Özmantar, "Sayın Tahmazoğlu çok çalışkan biri. Biz başkanımıza çekmişiz. Kendisi, çok çalışıyor, yorulmak bilmiyor. İşini seven ve çok merhametli bir insan. Fakir evlerine gidiyoruz. Hiç ağlamadan çıktığı bir fakir ailesi görmedim. İnsanlara yardım etmeyi seviyor."dedi. Fatma Şahin'i idolü olarak gösteren Özmantar, trafikle ilgili olarak sıkıntı olduğunu ifade etti.

Gaziantep'in en büyük sorununun trafik olduğunu belirten Ak Partili meclis üyesi, trafikte kadın sürücülere saygılı davranılmadığına dikkat çekti. Yurtdışında pek çok ülkeyi gezdiğini, bu ülkelerden en çok İtalya ve Singapur'u beğendiğini söyleyen Özmantar, "Tarihi yönden İtalya'yı çok beğendim. Bir de Singapur'u. Singapur kuralları çok iyi işleyen bir ülke. Trafik sorunu yok. Türkiye'de genelde her ailenin bir kaç arabası var, Singapur'da toplu taşımayı teşvik ediyorlar. Yolda ya şirket arabası ya da toplu taşıma araçları görürsünüz. Trafikte çıktığınızda 4-5 tane ancak araba görürsünüz. Birde orada işlenen suçlarla ilgili caydırıcı cezalar var. İnsanlar 1 gram eroin için 10 yıl, 3 gram eroin için ölüm cezasına çarptırılıyor" dedi.

SİYASET DÜRÜST İNSANLAR İŞİ

Siyasi hayatının Ak Parti ile başladığını söyleyen Hayriye Özmantar, "Daha önce hiç siyasi geçmişim olmadı. Ak Parti ile siyasete atıldım. Şahinbey'de kadın kollarında teşkilat başkanlığı yaptım. Şahinbey kadın kolları başkanlığı yaptım. İki dönemdir meclis üyesiyim, İl kadın kollarında yerel yönetimlerden sorumlu birim başkanıyım. Daha önce sosyal işler ve kültür müdürlüğünde görev yapıyordum. Meclis üyesi seçilmemden dolayı o görevi bırakmak zorunda kaldım. Siyasetin her neresinde görev verilirse varım. Siyaset dürüst insanlar işi. Amaç hizmet olduğu için siyaseti seviyorum" dedi.

ZAMAN ZAMAN AİLEM ŞİKAYETÇİ OLUYOR

İşini severek yaptığını, sevdiği içinde yorulmak nedir bilmediğini anlatan Özmantar, "Amaç hizmet olunca insanın gözüne hiç bir şey gelmiyor. Her sabah 07.30 gibi görevimin başındayım. Aldığım bütün görevleri aksatmadan yerine getirmeye çalışıyorum. Yorgunluk nedir bilmiyorum, çünkü yaptığım iş hayır işi, gönül işi. Bugüne kadar katılmadığım bir grup toplantısı veya meclisim olmadı. Gerekirse cumartesi, pazar, zaman mekan ayrımı yapmadan çalışıyorum. Ramazan ayında saruha kadar çalıştıklarımız oluyor. Davulcuya bekleyinde içeri gireyim diyorum. İşimi seve seve yapıyorum, yaptığın iş gönül işi olursa hiç bir zaman yorulmazsın yorgunluğunuda bilmezsin. Sadece zaman zaman ailem bize vakit ayırmıyorsun diye şikayetçi oluyorlar" diye konuştu.

TAHMAZOĞLU ÇOK MERHAMETLİ BİR İNSAN

'Çok çalışıyoruz, bu konuda belediye başkanımıza çekmişiz' diyen Özmantar, şöyle konuştu:"Sosyal yardım müdürlüğünden sorumlu meclis üyesiyim. Aileler bize müracaat ediyor. Değerlendirme yapıyoruz, kuruldan çıkan karara göre hareket ediyoruz. Onların durumlarına göre eşya, kira yardımı bile yapıyoruz. Yaptığım iş hayra yönelik olduğu için benim en büyük şansım burada görev yapmış olmam. Bana imrenenler oluyor. Tabi fakir ailelerin durumlarından ilk başlarda çok etkileniyordum, yavaş yavaş alıştım. İyikide buradayım diyorum, işimi çok seviyorum. Şahinbey Belediyesi meclis üyesiyim diye söylemiyorum, Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu çok çalışkan biri. Biz başkanımıza çekmişiz. Kendisi, çok çalışıyor, yorulmak bilmiyor. İşini seven ve çok merhametli bir insan. Fakir evlerine gidiyoruz. Hiç ağlamadan çıktığı bir fakir ailesi görmedim. İnsanlara yardım etmeyi seviyor. "

TECRÜBE PAYLAŞILDI

Her projenin içinde yer almayı sevdiğini söyleyen Özmantar, sadece şehir içinde değil, Türkiye Belediyeler birliği meclis üyesi olduğu için yurtdışında da şehrimizi temsil ettiğini belirtti. Özmantar, "Yurtdşı çalışmalarımda oluyor. İlk meclis üyesi seçildiğimde Uganda'ya gitmiştim. Geçen aylarda Malezya ve Singapur'a gittim. Kadınların tecrübeleri paylaşıldı, çok verimli oldu. Yurtdışında belediyemizi, meclisimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum" dedi.

SÜRÜCÜ BAYANSA SOLLUYORLAR

Gaziantep'in en büyük sorununun trafik olduğunu dile getiren Özmantar önemli bir noktaya da dikkat çekti. Trafikte bayanlara saygılı davranılmadığını, çevresinden bu yönde çok sayıda şikayet aldığını belirten Özmantar, "Arkadaşlar da söylüyor. Trafikte arkaki araçlar öndeki bayan sürücüyse zorluk çıkarıyorlar. Bayan olduğunu gördükleri zaman sollamaya çalışıyorlar, çoğu kadın arkadaşımız bunlardan şikayet ediyor" dedi.

SİNGAPUR'DA YOLDA 4-5 TANE ANCAK ARABA GÖRÜRSÜNÜZ

'En beğendiğiniz ülke hangisiydi?' diye sorduğum Özmantar, şunları anlattı:"Gittiğim bir çok ülke oldu. Tarihi yönden İtalya'yı çok beğendim. Son gittiğim yerdede Singapur'u çok beğendim. Neden Singapur derseniz. Kuralları çok iyi işleyen bir ülke. Trafik sorunu yok, mesela orada işlenen suçlarla ilgili caydırıcı cezalar var. İnsanlar 1 gram eroin için 10 yıl, 2 gram eroin için 20 yıl, 3 gram eroin için ölüm cezasına çarptırılıyor. Türkiye'de genelde her ailenin bir kaç arabası var, Singapur'da toplu taşımayı teşvik ediyorlar. İnsanların araba almaması için farklı farklı zorluklar çıkarıyorlar. Yolda ya şirket arabası ya da toplu taşıma araçları görürsünüz. Trafikte çıktığınızda 4-5 tane ancak araba görürsünüz. Bu nedenle en beğendiğim ülke."

NEDEN AK PARTİ?

Kadınların Ak Parti'ye gelme nedeninin ülkeye yaptığı hizmetler ve kadına verdiği önemden kaynaklandığını dile getiren Özmantar, "Hükümetin yapmış olduğu çalışmalar belli, ortada. Ak Parti'de kadınlara tanınan ayrıcalıklar belli. Kadına şiddet zaten eskiden beri vardı, ancak kendilerini önceden ortaya çıkaramıyor, çekiniyorlardı. Şimdi öyle değil" dedi.

İDOLÜM FATMA ŞAHİN

Siyasette bir çok kadın gibi kendisinin de idolünün Fatma Şahin olduğunu belirten Özmantar, "Onun çalışkanlığını, başarısını örnek alıyoruz" dedi.

OLMAZSA OLMAZIM

Hayatında olmazsa olmazının kitap okumak olduğunu anlatan Özmantar, "Kitap okumayı çok seviyorum. Bu konuda beni hiç bir şey engelleyemez. Her ne olursa olsun yatmadan önce mutlaka kitap okurum. Bunun dışında spor yapıyorum. Çok uzak değilse mutlaka gideceğim yerlere yürüyerek gidiyorum. Sağlık açısından bunu herkese tavsiye ederim" dedi.

BEN ÇALIŞIRIM, GERİSİNİ ALLAH TAKDİR EDER

Siyasette hedefinin hep daha çok çalışmak, kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek olduğunu söyleyen Özmantar, "Ben çalışırım gerisini de Cenab-ı Allah takdir eder. Siyasete Allah sağlık verdiği sürece devam etmeyi düşünüyorum, verilen her görevide yapmaya hazırım. Siyaset yapmayı seviyorum. Ama şunu olacağım bunu olacağım diye hiç bir zaman demedim, yaptığım işin hakkını vermeye çalışıyorum, kısmet diyorum. Küçük şeylerle mutlu olmasını bilen bir insanım. Şükretmesini biliyorum" dedi. (Meral KINACILAR)