Gaziantep Ciğer Kebapçıları Odası olağan genel kurulunu yaptı. Tek liste ile yapılan seçimlerde başkan Mehmet Gül tekrar başkan seçildi. Gül, "Gaziantep ciğer sektörü hemen hemen ölmek üzere. Vatandaşlar aparatif şeylere döndüler. Ciğer çok pahalı olduğu için satın alamıyorlar" dedi.

Divan başkanlığını Gaziantep Esnaf ve Sanaktarları Odası başkan vekili İbrahim Buğur ve GESOB Yönetim Kurulu Üyesi Settar Kıratlı’nın yaptığı kongreye cigerci esnafı ilgi göstermedi.

CİĞER ETİ GEÇTİ

Gaziantep Ciğer Kepapçıları Odası başkanı Mehmet Gül ciğerin çok pahalı olduğunu belirterek, "Önceleri et ile ciğer arasında fiyat yarı yarıya düşüktü. Yani ciğer ucuz et pahalıydı" dedi. Ciğer fiyatının eti geçtiğini söyleyen Gül, “Ciğerin fiyatı 24 TL etin fiyatı ise 20 TL. Arada 4 lira fark var. Bu duruma bizim bir çözüm bulma şansımız yok. Ancak büyüklerimi bu duruma el atmalı. Dolayısıyla bizim esnafımızı kan ağlıyor. Gaziantep ciğer sektörü hemen hemen ölmek üzere. Vatandaşlar aparatif şeylere döndüler. Ciğer çok pahalı olduğu için satın alamıyorlar. Biz hala eski tarifeyi kullanyoruz iki yıl önceki tarife bu. Haliyle esnafımız zarar ediyor” şeklinde konuştu.

CİĞER KEBAPÇILARI ODASI YÖNETİM KURULU

Başkan: Mehmet Gül

Yönetim Kurulu: İsmail Çakı, Mehmet Oflaz, Recep Abar, Ali Yılmaz, Ayhan Seymen, Aydın Uslu

Denetim Kurulu: Mustafa Döner, Ramazan Saygılı, Erdoğan Türk.

Haber: Bora Toktaş