AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarının uzamaması gerektiğini belirterek ''Komisyon sonuca varamazsa iktidar partisi olarak bir metni Parlamento'ya takdim ederiz'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde, ''sağlıkçı milletvekilleri'' ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı'nın sağlık alanındaki inceleme, araştırma komisyonunun raporu değerlendirildi.

Mehmet Ali Şahin, bir gazetecinin yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarını Mart ayına kadar tamamlanması gerektiği açıklamalarının muhalefet tarafından eleştirildiğini anımsatarak, çalışmalar için 2 ayın yeterli olup olmadığını sorması üzerine, 2011 yılı Ekim ayında çalışmaya başlayan Uzlaşma Komisyonu'nun bitiremediği çalışmalarına bir süre daha devam etme kararı aldığını anımsattı.

Şahin, ''Böylesine önemli bir çalışmanın süre itibarıyla önü açık olmamalıdır. Çünkü Parlamento zaten belirli bir süre, dönem itibarıyla iş başındadır. Ucu açık, ne zaman biteceği belli olmayan bu tür çalışmalar çok uzadığı takdirde iş ciddiyetten uzaklaşıyor, ipe un sermenin gereği yok'' dedi.

AK Parti olarak yeni anayasa çalışmalarında son derece samimi olduklarını yineleyen Şahin, ''Komisyon sonuca varamazsa Parlamento'nun en güçlü partisi, iktidar partisi olarak tabii ki bir metni Parlamento'ya takdim ederiz, Meclis Başkanlığı'na sunarız'' diye konuştu.