Eğitime destek vermek amacıyla Aydın’a okul yaptıracak olan Balat, 500 gün içerisinde teslim edeceği okulun protokolünü Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımlarıyla Aydın Valiliğinde imzaladı.

MB Holding, Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine yaptığı Ayşe-Salman Balat Sosyal Tesisleri, Aydın’ın Efeler İlçesine yaptığı Z kütüphane, Anaokulu, sayısız okul tamir inşaatı ve kitap bağışından sonra eğitime desteklemeye devam ediyor. Yakın zamanda inşaatına başlayacakları ve Aydın’da yapılacak olan yeni okul protokolünü ise Aydın Valiliğinde gerçekleştirdi. Törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak, Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Şen ile MB Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat katıldı.

BAKAN YILMAZ, BALAT’A TEŞEKKÜR ETTİ

Balat’a eğitime verdiği destek için teşekkür eden Bakan Yılmaz, amaçlarının bu ülkenin evlatlarına daha iyi bir eğitim vermek olduğunu söyledi.

EĞİTİM ÖNEMLİ

MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, imza törenin ardından yaptığı açıklamada Aydın’a böyle bir eser kazandıracakları için mutlu olduklarını ifade etti. Balat, “Daha önce Köşk’ün bir mahallesinde genç bir öğretmene rastladım. Genç kızımız kendi imkânlarıyla okulu boyamaya çalışıyordu. Gözleri pırıl pırıl parlayan yeni neslimiz, daha iyi şartlarda eğitim alırlarsa, Türkiye’nin gelişme hızı katlanır. Amacımız yaşadığımız toplumun yaşam kalitesini yükseltmek” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ