Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği törende MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Edip Semih Yalçın, mazeret bildirerek katılmadı. İl Seçim Kurulu Başkanı ŞeŞk Aslan, Türkiye'nin demokratik ve vazgeçilmez bir unsuru olan siyasi partilerin ve bağımsız adayların yaptıkları siyasi çalışmanın tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Gaziantep'te yapılan seçim çalışmalarının en sağlıklı ve kısa süre içinde hiçbir olay olmadan gerçekleştirildiğini dile getiren Aslan, seçime katılan tüm siyasi parti temsilcilerine, seçilen Gaziantep milletvekillerine, seçime katılan tüm siyasi parti adaylarına ve Gaziantep halkına teşekkür etti.

ÜLKEYE ÖRNEK OLDUK

?Gerçekten Gaziantep halkı demokrasi dersi vermiş ve bütün ülkeye örnek teşkil edecek bir seçim yarışı içine girmiştir diyen Aslan, ?Yapılan milletvekili seçiminde ilimizde 3 bin 860 sandıkta 843 bin 849 seçmen oy kullandı, bu seçim döneminde 13 ilçe seçim kurulu görev yaptı. Seçim süresince her konuda desteklerini esirgemeyen başta sayın Valime, Cumhuriyet Başsavcımıza, ilçe seçim kurulları başkan ve üyelerine, seçim süreci içinde çalışan emek veren, sandık kurulu başkanlarına ve üyelerine, siyasi parti temsilcilerine, UYAP'ta çalışan teknik personele ve güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ederim. Gaziantep'i temsil edecek olan AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerine başarılar dilerim

ÇELİK, MAZBATASINI VALİ'DEN ALDI

Törende ilk mazbata Hüseyin Çelik'e verildi. Vali Süleyman Kamçı, Çelik'e mazbatasını verirken seçimin Gaziantep'te huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleştirildiğini belirterek, mazbataların hayırlı olmasını diledi.

ALİ PERİ KATILMADI

Törende, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Nejat Koçer, Şamil Tayyar, CHP milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ'a törenle mazbataları teslim edildi. törene AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de katıldı ama CHP İl Başkanı Ali Peri'nin katılmaması dikkat çekti. MÜSLÜM OKATA