Avrupalı ve Türk parlamenterler, Suriyeliler için Gaziantep’e geliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, “AK Parti olarak üyesi olduğumuz Avrupalı Muhafazakârlar ve Reformistler İttifakı ile ortaklaşa yapılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında Avrupalı ve Türk parlamenterler 9-12 Ocak 2014 tarihleri arasında Gaziantep’te bulunacak” dedi.

İl Başkanı Uzer, “Maya Projesi adıyla yürütülen çalışma bünyesinde Suriyeli mülteci çocukların hizmetine sunulacak ve Nizip-2 Konteynır kampında yer alacak bir halı saha inşa edilecek. Projenin tüm masrafları proje ortakları tarafından karşılanacak.”

3 GÜN GAZİANTEP'TE KALACAKLAR

Avrupalı parlamenterler ve AECR destek ekibinden oluşan 50 kişilik yabancı grubun Proje kapsamında 3 gün boyunca Gaziantep bulunacaklarını belirten Ahmet Uzer, “Konaklayacak olan parlamenterler, kamp alanında halı sahanın yapımına yardımcı olacak. Suriye konusunda bilgilendirme seminerlerine katılacak. Sahanın yapımından sonra mülteci çocuklarla futbol maçı yapacak ve proje bitiminde mültecilere kışlık giyim malzemesi yardımında bulunacak” açıklamasını yaptı. Uzer, projenin AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığı ve AECR ortaklığında, Gaziantep Valiliği, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı, AFAD ve UNICEF’in desteğiyle yürütüldüğünü sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ - BÜLTEN