Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlediği basın toplantısında başta eczaneler ve marketler olmak üzere hiç bir yerde maskenin parayla satılamayacağını söyledi. Koca “bu yerler bedava vermek istiyorlarsa maske dağıtabilirler“ dedi. Sağlık Bakanı ayrıca dün hayatını kaybedenlerin sayısının 76 olduğun ve toplam da rakamın 725’e ulaştığını dile getirdi.Bakan Koca video konferans aracılığıyla katıldığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından, basın toplantısı düzenleyerek coronavirüsü vakalarını açıkladı. Bakan Koca, Türkiye'nin coronavirüs kapsamında verdiği mücadele ve coronavirüsü hastaları hakkında son dakika verileri paylaşıyor. Bakan Koca, Hepimizin hayatını kolaylaştıracak yönlendirmelere ve kurallara ihtiyacımız var. Bu amaçla Toplum Bilimleri Kurulu adı verdiğimiz bir kurul oluşturduk. Bu kurul bize hayatı kolaylaştıracak kurallar sunacak. Yeni kurulun hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasını yaptı. 7 Nisan 2020 tarihine ait coronavirüs vaka ve ölüm sayısı açıklandı. Bugünkü vaka sayısı 3.892, vefat eden kişi sayısı 76 olarak açıklandı. Ayrıca Bakan Koca, "Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak bu noktalarda yoğunluk fazla." dedi.

YENİ BİR KURUL KURULDU: TOPLUM BİLİMLERİ KURULU
Hepimizin hayatını kolaylaştıracak yönlendirmelere ve kurallara ihtiyacımız var. Bu amaçla Toplum Bilimleri Kurulu adı verdiğimiz bir kurul oluşturduk. Bu kurul bize hayatı kolaylaştıracak kurallar sunacak. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak olan yeni kurulun hayırlı olmasını diliyorum.7 NİSAN 2020 TARİHİNE AİT CORONAVİRÜSÜ VAKALARI VE VEFAT EDEN KİŞİ SAYISI7 Nisan 2020 tarihine ait Türkiye'deki coronavirüs vaka ve ölüm sayısı açıklandı. Bugünkü test sayısı 20.023, vaka sayısı 3.892, vefat eden kişi sayısı 76 olarak açıklandı. Bugün iyileşen hasta sayısı ise 256 olarak açıklandı.
Buna göre Türkiye'de toplam coronavirüsü sayıları şu şekilde;
Toplam test: 228.868
Toplam vaka: 34.109
Toplam vefat eden: 725
Toplam iyileşen hasta: 1.582
HASTALARIMIZA ÜCRETSİZ OLARAK ULAŞTIRMAYI BAŞARDIK
Önümüzdeki günlerde test sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Bu da daha fazla vakaların tespiti demek olacak. Hastalara olabildiğince hızlı bir şekilde tedavi uyguluyoruz. İlaç tedavine erken başlıyoruz. Biz ilaçlarımızı temin ettik. Hastalarımıza ücretsiz olarak ulaştırmayı başardık. İlaç tedavisine erken başlamamız bu mücadele konusunda başarılı olmamızı sağlıyor. Sağlık sistemimizin gücü hepimize güven verecek düzeyde. Bu virüse karşı en ilacıımı sosyal mesafe ve izolasyondur.

"EVDE İZOLE EDİLMESİ GEREKEN HASTALARIMIZ DİJİTAL YÖNTEMLE TAKİP EDECEĞİZ"Evde izole edilmesi gereken hastalarımız dijital yöntemle takip edeceğiz. Gerekirse hemen kendisini uyaracağım bir sistemin hazırlıklarını tamamladık. Vakaların izole olmalarını, evde takibini, hareketliliğini, dışarı çıkıp çıkmadığını görmek üzere bir aplikasyon geliştirildi. Bu sistemin detaylarını daha sonra açıklayacağım.

CORONAVİRÜSÜN YOĞUN OLDUĞU İLLER BELLİ OLDU"Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak bu noktalarda yoğunluk fazla."
"Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ile Ankara Üniversitesi'nden Aykut Özkul virüsü izole etmeyi başardılar"

'YATAK DOLULUK ORANI YÜZDE 50'Yİ BULMADI HENÜZ'Bakan Koca, İstanbul'a yeni yapılacak hastanelerde geç kalındığına ilişkin soru üzerine Covid-19 ve diğer hastalar için toplam yoğun bakım doluluk oranının yüzde 62 olduğunu, yüzde 38'inin hala boş olduğunu söyledi. Koca, "Yatak doluluk oranımız ise yüzde 50'yi bulmadı henüz. Ama biz ihtimal dahilinde tedbir amaçlı İstanbul'un iki yakasında biner yataklı hastane yapılması ve yarın da kalıcı olması, başka amaçla kullanmak üzere planladığımızı söylemek istiyorum" diye konuştu.

YOĞUN BAKIMLARDAKİ YOĞUNLUK ORANLARI NE DURUMDA?Bakan Koca ayrıca yoğun bakımlardaki doluluk oranını da açıkladı. Bakan Koca "Şu an bütün Türkiye'de yoğun bakımlardaki doluluk oranımız yüzde 62-63'ü geçmedi." açıklamasını yaptı.

BAKAN KOCA'DAN YENİ ATAMA MÜJDESİSağlık Bakanı Koca yeni atamalar hakkında bir müjde verdi. Bakan Fahrettin Koca, (Sağlık çalışanları için) Yeni bir atama sürecini başlattık, önümüzdeki birkaç gün içinde bu süreç sonuçlanmış olacak" ifadesini kullandı.

BİNER YATAKLI 2 HASTANE YAPILACAKSağlık Bakanı Koca: İstanbul'da 2 tane bin yataklı hastane oluşturulacak. Tek kişilik bin odalı bir hastaneden bahsediyoruz. Bu iki hastaneye prefabrik, pandemi sonrası devre dışı olacak şekilde düşünmedik. İçinde ameliyathaneleri de olan, bütün odaları gerektiğinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek şekilde tasarladık.

İŞ YERLERİN DE VE TOPLU ALANLARDA MASKE ZORUNLUSağlık Bakanı Koca maske takma zorunluluğu hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Koca,"İş yerlerinde toplu alanlarda ve iş yeri ortamında maske zorunlu. Bununla ilgili yer yer denetimler yapılacak." dedi.

YOĞUN BAKIMDAKİ HASTALARDAN ÜCRET ALINAMAZBakan Koca yoğun bakımdaki hastalardan ücret alınıp alınmadığı sorusuna da yanıt verdi. Bakanı Koca, "Yoğun bakımdaki hastalarımızdan özel ve devlet hastaneleri hiçbir şekilde ücret alınamaz. Bununla ilgili takibimiz de devam ediyor.