Şahin, gerekli suç duyurusunda bulunacağını ve bunun takipçisi olacağını söylerken, genel merkezinde arkasında olduğunun mesajını verdi. Şahin, "Genel merkezimizden, genel başkan yardımcılarımızdan hızlı şekilde bana döndüklerinde, yaptığımız bütün görüşmelerde, 'biz Gaziantep'i örnek olarak gösteriyoruz. İyi, güzel ve doğruyu kim örnek almak istiyorsa gitsin Gaziantep'e baksın diyoruz diyorlar. Bizim duruşumuz budur. Ama yerelin kendi içinde birtakım farklı hesapları, sizi itibarsızlaştırmak, kurumu itibarsızlaştırmak üzere yapılmasına çalışılıyorsa sizde buna müsaade etmeyin diyorlar. Bana verilen mesaj budur" dedi.

BİZE YAKIŞMAZ

Büyükşehir Belediye meclis toplantısı başkan Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. 46 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının açılışında konuşan Fatma Şahin, istifa ettirilecek iddialarıyla ilgili konuştu. Şahin, "Son günlerde şehrimiz, özellikle kurumumuz belediyemiz ve şahsımızla alakalı bir takım spekülasyonlar, birtakım algı operasyonları yapılıyor. Bir tweet üzerinden koca şehrin kaderiyle oynamaya çalışılan bir zaman dilimi yaşıyoruz. Hepiniz şahitsiniz. Şimdi bununla ilgili alaka şunu söylemeye çalışıyorum. Hz.Mevlana'nın çok güzel bir sözü var, benim çok kullandığım bir söz. Karanlıkla mücadele etmenin yolu aydınlığı çoğaltmaktır. Şimdi bizim şahsiyetimiz, kimliğimiz, 16 yıldan beri Allah'a şükür kötülüğe kötülük, fitneye daha kötülük diyen bir yapıya sahip değil. Bu bize yakışmaz, şahsıma, misyonuma, partimin misyonuna yakışmaz. Bu dünyadaki beklentilerime yakışmaz. Bu konuda biz tabiki hukuk devletinde gerekli suç duyurusunda bulunacağız ve bunun her türlü takibini yapacağız" dedi.

KAFALAR KARIŞIYOR

Meclis üyelerinden memnun olduğunu,4 yıldır kent adına önemli kararlar aldıklarını belirten Şahin, "Olağanüstü meclis toplantıları yaptık, bir fiil radikal kararlar almadan olağanüstü kararlar aldık. Dolayısıyla biz bunu hizmetlerimizle yaptık. Bunu niye yapıyorlar diye bakıyoruz şehir çok kıymetli, bu şehir çok çok önemli. Bu şehrin sigortasını attırdıklarında bu şehirle ilgili algı operasyonları yaptıkları zaman bölge ve ülkeyle ilgili emellerine çok daha rahat ulaşacaklar. Bizim ne yapmamız gerek, daha çok şükür etmek, daha çok proje üretmek, daha çok çalışmak, daha çok safları sıklaştırmamız lazım. Bana hangi partiliden, hangi kardeşimden, hangi sivil toplum kuruluşumuzdan ne tür bilgi geldiyse sonuna kadar dinledim. Şehrimin geleceği lehine, çocuklarımızın geleceği lehine, çok sağlam bir şekilde duruş gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. O yüzden sizden istirhamım, o kadar farklı şekilde o kadar hızlı şekilde sosyal medya üzerinden bunu yayıyorlarki insanların acaba ne oluyor diye kafaları karışıyor. Büyük bir algı operasyonuyla karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.

ÖRNEK GÖSTERİYORLAR

Genel merkezin hemen kendisini aradığını ve algı operasyonlarına müsaade etmemesini istediğini anlatan Şahin, "Genel başkan yardımcılarımızdan hızlı şekilde bana döndüklerinde, yaptığımız bütün görüşmelerde 'biz Gaziantep'i örnek olarak gösteriyoruz. İyi, güzel ve doğruyu kim örnek almak istiyorsa gitsin Gaziantep'e baksın diyoruz diyorlar. Bizim duruşumuz budur. Ama yerelin kendi içinde birtakım farklı hesapları sizi itibarsızlaştırmak, kurumu itibarsızlaştırmak üzere yapılmasına çalışılıyorsa sizde buna müsaade etmeyin diyorlar. Bana verilen mesaj budur. Birbirimizin hakkını hukukunu korumak hepimize düşüyor. Doğrunun, iyinin, güzelin yapılacağını gösterdik bundan sonrada buna devam edeceğiz. Hizmet ve proje odaklı çalışacağız, yaşam kalitemizi yükselteceğiz. Aslında en büyük makamda bu, sonuçta mahkeme kadıya elbette mülk değil. Ben bütün makamları görererek buraya geldim. Hepimiz faniyiz. Milletvekilimiz Abdulkadir Yüksek öldü. İşte nefes, can, ömür bu kadarmış. Yaptığı hizmeterden dolayı Allah kendisinden razı olsun. İnşallah güzel yaptığımız bitirdiğimiz bir işe de onun ismini vererek onu yaşatacak şekilde meclisimizden karar alacağız" dedi.

MECLİSE GÜVENİYORUM

Fitnenin yalanın kazananı olmadığını dile getiren Şahin, "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Güneş balçıkla sıvanmıyor. Neden burası deyince? İyi iş yapan meyveli ağacı taşlamaya devam ediyorlar, edecekler. Ama ben arkadaşlarımdan istirham ediyorum, bu şehrin kaderiyle kimseyi oynatmayalım, bir olalım, safları sıklaştıralım ve bütün Türkiye'ye buradan gösterelim. Bu meclise güveniyorum. İnşallah geriye kalan sürecide hizmet odaklı, proje odaklı iş odaklı götürürüz. Zaten sandık hepimizin başının tacı. Hak ne derse o olur. Ama hakka ve halka rağmen birileri bu şehrin kaderi üzerinden birtakım oyunlar oynuyorsada bunada müsaade edemeyiz. Buna bu meclis, bu takım müsaade edemez. Fitnenin, dedikodunun kazananı yok, kaybeden şehrimiz olur. Çok daha hassas bir dönemden geçiyoruz. Biri bir şey söylediği zaman hemen derhal dönüp sahibine sorup böyle olmadığını söylememiz lazım. Ama, lakin, fakat öylemi dediğimiz herşey yeni alan açıyor ve bu kime yarıyor. Bunu çok iyi anlamamız lazım" şeklinde konuştu.

SUCU:ÜZÜLDÜM

CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu da, söz alarak, "Seçimle gelen seçimle gitmeli. Şehrim adına üzüldüm" dedi. Fatma Şahin ise, "CHP olarak bu tweeti atan Barış Bey'e bir şey söylemediniz mi?' diye sordu.

SU YÜZDE 10 UCUZLAYACAK

Fatma Şahin, GASKİ'nin yaptığı çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, kayıp kaçakta yüzde 10 iyileşme sağladıklarını ve bunu su fiyatlarına yansıtacaklarını söyledi. Şahin, "Arkadaşlara talimat verdim. Helete'yle ilgili kısmı beklemeden su fiyatlarını 2018 ocağında yüzde 10 düşürüyoruz. Hayırlı olsun" dedi. Meral KINACILAR