Gaziantep'te mahalle sakinleri, yapımı devam eden ve bir caddeyi de kapsayan 5 yıldızlı otelin şantiyesini bastı. Yolun kapatılmamasını isteyen öfkeli kalabalık, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından ikna edilerek şantiyeden çıkarıldı.

Çağlayan Mahallesi Zeugma Mozaik Müzesi’nin hemen üst kısmına yapılan 5 yıldızlı otelin inşaatından şikayetçi olan mahalle sakinleri, öğle saatlerinde otelin şantiyesine geldi. Vatandaşlar otelin tamamlanmasıyla 30 yıldır kullandıkları yolun kapatılacağını ifade ederek inşaatın durdurulmasını istedi. Şantiyeye giren mahalleli, alternatif yolun uzak olduğunu ve yetkililerin bu konuda çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. İş makinalarının durdurulmasını isteyen öfkeli kalabalık ve çalışanlar arasında gerginlik yaşandı. Bu sırada olay yerine gelen polis ekipleri öfkeli kalabalığı yatıştırmaya çalıştı. Polis, burada toplanan vatandaşları güçlükle ikna ederek inşaat alanından çıkardı.

Mahalleli adına açıklama yapan Çağlayan Mahallesi Muhtarı Halil Havar, verilen alternatif yolun mahalle sakinlerini zor durumda bırakacağını savunarak, “Biz yıllardır bu caddeyi kullanıyoruz ama yetkililer burada yapılacak olan 5 yıldızlı otel için bu yolu kapatıyor. İmara bakıldığında buranın yıllardır cadde olarak kullanıldığı görülecektir. Mahalleli evine helikopterle mi gelecek? Burada verilen alternatif yolda keskin bir viraj ve eğilimi çok yüksek. Burada otobüsler ve araçlar güçlükle dönüyor. Yıllardır kullandığımız bu yolun kapatılmaması içinde gerekli yerlere müracaatta bulunduk. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.