Milli takımlara giden oyuncular nedeniyle Manisaspor maçına eksik çalıştıklarını açıklayan Ercan, kalan 7 maçta maksimum puanla ilk yarıyı bitirmek istediklerini belirtti.



Hedeflerinin her maçı kazanmak olduğunu vurgulayan Ercan, bu gün Hırvatistan ile oynanacak Play Off maçlarında şansların yüzde 50 olduğunu açıkladı.



EKSİK ÇALIŞIYORUZMilli takımlara giden ve iki sakat oyuncularından yoksun olarak Manisaspor maçı hazırlıklarına devam ettiklerini söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Abdullah Ercan, “Çalışmalarımız 18 futbolcu ile sürdürüyoruz, Manisaspor’un son haftalarda çıkışı var bizde kendi sahamızda kazanmak istiyoruz, zor bir maç olacak. Bizim de bir çıkışımız var ama bunu daha hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz, daha yukarıları hedeflememiz için iyi bir rakibe karşı zorlu bir rakibe karşı oynayacağız. Galip gelmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız, yaklaşık 7 – 8 günlük süremiz var o zaman kadar iyi hazırlanacağız” dedi.



MANİSA İLE SERİYE BAŞLIYORUZLigde iki galip gelen takımın üstlere doğru çıktığını belirten Ercan, “Bizim de dezavantajımız 4 hafta üst üste puan alamamamız, bu bizi çok etkiledi aslında son oynadığımız maçların çoğunun galibiyete bizim daha yakın olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra 7 maçımız var ve bunların tamamını kazanabilecek güçteyiz, maksimum puanlar hesaplıyoruz. Ne kadar alabilirsek bizim için iyidir, çünkü büyük olarak tabir edilen ve Türkiye’de şampiyon olan takımlarla oynadık, o maçlarımızı bitirdik. Manisaspor ile bir seriye başlıyoruz, 7 maçtan ne kadar yüksek puan alabilirsek o bizi ilk yarı bitiminde o noktaya getirecektir” dedi.



HAK ETTİĞİMİZ YERE ÇIKACAĞIZ

Her maçı kazanmak için oynadıklarını açıklayan Ercan, “Bu sene liglerin geç başlaması, bazı takımların sezonu erken açması, yaşanan şike olayları, taraftarların maçlara gelmemesi açıkçası ligin değerinde düşmeler oldu. Bizde bunun sıkıntısını yaşıyoruz ama bunda sonra daha çok puanlar alıp hak ettiğimiz yere çıkacağız” dedi.



EKSİKLERİMİZİ GİDERİYORUZ

Milli takım arası nedeniyle var olan sorunları gidermek ve oyunlarını geliştirmek için çalıştıklarını anlatan Ercan, “Açıkçası ikisini aynı anda yürütüyoruz, çok eksiğimiz var hem diğer ülkelerin milli takımları hem bizim ülkemizin milli takımlarına giden baya oyunca var. Tam çalışmıyoruz ama mevcut oyuncularla daha iyi nasıl çalışırız onun planını yapıyoruz” dedi.



ÇÖZÜME YAKINIZ

Sayısal olarak en fazla orta sahada oyuncularının olduğunu ifade eden Ercan, “Daha tam istediğimiz gibi orta sahayı yavaş yavaş kurmaya başladık, oyuncuları tanıyarak kurmaya başladık ama çözüme yakınız diyebilirim” dedi.



DAHA DA UZAKLAŞACAĞIZ

Sezon başındaki yaşanan olumsuzlukların insanları maçlardan soğuttuğunu söyleyen Ercan, “Bunlardan bizde nasibimizi alıyoruz. Bunu tekrar cazip hale getirip yeni çalışmalar yapmak lazım yoksa böyle giderse insanlar daha da uzaklaşacaktır” dedi.



PLAY OFF MAÇLARI FARKLI OLUR

Hırvatistan ile çok zorlu iki maç oynanacağını açıklayan Ercan, “Eğer rakibi küçük düşünürsek çok kötü günler bizi bekler, Hırvatistan çok iyi bir takım ama bizim Türk milli takımı elemelerde oynadığı kadar kötü oynamayacak. Play Off maçlarının atmosferi çok değişik olur, ben çok iyi performans göstereceğiz diye düşünüyorum. Şansımızı da yüzde 50 olarak görüyorum, şayet Hırvatlar çıkmasaydı farklı düşünebilirdim ama Hırvatistan iyi bir takım bu günde hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.