Gaziantep ‘te kuzu kemiğin artık lüks bir yemek malzemesi haline geldiğini belirten CHP Şahinbey belediyesi eski meclis üyesi Uğur Kalkan, “Eskiden tencereye et girerdi, sonra kemikli et girdi, şimdi sadece kemiğin kendisi giriyor” dedi.

TENCEREYE ARTIK KEMİK GİRİYOR

Yemekleriyle dünya markası olan Gaziantep’te artık kuzu kemiğinin parayla satıldığını belirten Kalkan, “Gaziantep Gastronomi şehri olduktan sonra böyle “lezzet” görmedi! Eskiden tencereye et girerdi, sonra kemikli et girdi, şimdi sadece kemiğin kendisi giriyor. Paketlemişler, gramajını tartmışlar, ‘insanlar’ yesin diye rafa dizmişler” diye konuştu.

YAZIK

Dünyanın en büyük kura çekilişi
Dünyanın en büyük kura çekilişi
İçeriği Görüntüle

‘Et bitti, kemiğe talimimiz başladı’ diyen Kalkan, “Kemik iliği değil, hayatın iliği kurudu. Eskiden kasaplar hayvanlar nasiplensin diye kemiği kenara ayırırdı. Şimdi markette “Kuzu Kemik” diye etiket basıp, tartıp parayla satıyorlar. Bu kemik hayvanlara değil, insanlar çorba yapıp et tadı alsın diye satılıyor. Şaka değil, Gaziantep ‘te kuzu kemiği artık lüks bir yemek malzemesi olarak rafta. Et bitti, kemiğe talimimiz başladı. Yazık. Vaziyetin özeti bu” dedi. Meral KINACILAR ERBEKTE