Şehitkamil ilçesinde 8,5 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak, yaklaşık 250 bin kişinin yaşayacağı Kuzey Şehir, Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Kuzey Şehir'de yaşayacak vatandaşlar, eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını kent merkezine gitmeye gerek duymadan karşılayabilecek. Mahallenin yeşil alanla çevrelenmesi, farklı ölçeklerde meydanların oluşturulması, araç yollarının sınırlandırılması, engellilerin kullanımını da içeren otoparklarla, ulaşım ağının ağırlıklı olarak yaya öncelikli ele alınması, projenin temel tasarım ilkelerini oluşturuyor.

ALIŞVERİŞ ALANLARI DA VAR

Projede cami, mahallenin merkezinde ticari ve diğer fonksiyonlarla ilişki içinde kurgulanırken, zemin katlarda manav, kasap, bakkal gibi esnafın hizmet vereceği geleneksel sokak yaşamından esinlenilen alışveriş alanları yer alıyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kişinin yaşayacağını dile getirerek, "Yeni bir şehir kuruyoruz. Evler hızla ilerliyor. İnşallah altyapı çalışmaları 6 ay içinde bitince, bu güzelliği bütün halkımızın görmesi sağlanacak. Önümüzdeki ay TOKİ gelip burada ödeme planını ve şartlarını açıklayacak, talep toplayacak. Çok yüksek bir talep bekliyoruz. Burada herkes kazanacak. Biz de trafik sorununu kendi alanında çözüme kavuşturmuş olacağız." dedi. AA