Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen 'Girişimcilik' kursunu başarılı ile tamamlayan girişimcilere törenle sertifikaları verildi. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Oda olarak yalnız Gaziantep’te değil Türkiye’de önemli işler başardıklarını, gün geçtikçe de çıtayı yükselttiklerini söyledi. "2004 Yılından bu yana 4 binin üzerinde kursiyerimiz oldu" diyen Küsbeoğlu, “Yaptığımız bir çok proje ile Gaziantep halkına katkı sunduk. Bu projelerin içinde Umut yıldızı adı altın 4 proje ile Gaziantep’te suça itilmiş çocukları topluma kazandırdık ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bağlamda bize destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

KOSGEB ÖDEMELERİ YAPIYOR

KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Gökhan Doğan’da KOSGEB olarak girişimcilere ödemelerin yapıldığını belirterek, “Şu anda oluşmuş bir algı var, KOSGEB para ödemiyor diye. Bizde şu anda ödemesi yapılmamış hiç bir girişimci dosyası yok. Verdiğimiz destekler yüzde 90’ı hibe yüzde 10’u ise geri ödemeli sıfır faizli destek. Girişimci adaylarına şunu söylemek istiyorum inovasyon çok önemli. Bu konuda ülkemizin geri kaldığı belli, bunun için İnovasyon’a önem vermeliyiz” dedi.

İŞ VE İŞSİZLERİ BULUŞTURDUK

Gaziantep İş Kur Müdürü Sıraç Ekin’de GAİF olarak başarılı bir bölgesel fuar düzenlediklerini söyledi. Ekin “Artık komşu illere iş ve işçi desteği verip destek alabileceğiz. Odalarımızda girişimciliği geliştireceğiz. Dünya’nın en büyük sorunu işsizlik. Biz Gaziantep’te işsizliği yok denecek kadar az seviyeye indirdik”diye konuştu.

GESOB’A AÇIK ÇEK

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursel Çakıroğlu da GESOB’a projeleri için açık çek verdi. Çakıroğlu, “Bir yıl önce GESOB’a projeleri için açık çek vermiştik. Burdan yine tekrar ediyorum. GESOB’un yapacağı bütün projelere destek olacağız. Şu anda devam eden 3 projeleri var, hiç bir kurum ve STK ile böyle projelerimiz yok. Bundan sonrada eğitimlerle yanlarında olacağız” şeklinde konuştu. Daha sonra Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (GESOB) ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen 'Girişimcilik' kursunu başarılı ile tamamlayan girişimcilere törenle sertifikaları dağıtıldı.