Şuanda piyasada 16 lira 80 kuruş olan küçükbaş hayvanın kilosunun önümüzdeki günlerde düşüşe geçeci tahmin ediliyor.

BAŞKANLARDAN FARKLI BAKIŞ

Et ve Süt Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Besi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Polat, "Bayrama kadar fiyatlar 16 seviyelerine inerse, bayramda da böyle devam eder ihtimali olabilir" derken, Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner, fiyatların geçen yılla aynı olduğunu söyledi.

500 BİN KÜÇÜK BAŞ HAYVAN GELECEK

Bakanlar Kurulu canlı hayvan ve et için kapıları "sıfır vergi" ile sonuna kadar açtı. Et ve Süt Kurumu'na 975 bin canlı hayvan, 75 bin ton kırmızı et ithalatı için yetki verildi. Et ve Süt Kurumu 31 Aralık 2018 tarihine kadar, 500 bin baş canlı büyükbaş hayvan, 475 bin canlı koyun ve keçi ithalatı yapabilecek. Yurtdışından önümüzdeki hafta içinde ilk ithal canlı hayvanların getirileceği öğrenildi.

GELECEK GEMİYE BAĞLI

Mevlüt Polat, ithalatın piyasaları nasıl etkileyeceğiyle ilgili sorumuz üzerine, "İthalat üreticilerin işine yaramaz. Maliyet gerçekten pahalı. Bu geçici bir çözüm olmalı. Kurbanlık fiyatları gelecek malların durumuna bağlı. Yani gelecek gemi ne kadar ihtiyaç görecek. Bayrama kadar fiyatlar 16 seviyelerine inerse, bayramda da böyle devam eder ihtimali olabilir" dedi.

ÇETİNER: FİYATLAR GEÇEN YILLA AYNI

Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner, fiyatların geçen yılla aynı olduğunu belirtirken, "Büyükbaşın fiyatı besi erkek danası 17- 17.5 arası, besi düvesinde ise 16-16.5 arasında seyrediyor. Yurtdışından ne kadar hayvan getirilecek, nereye getirilecek, piyasaları nasıl etkiler, bekleyip göreceğiz" dedi. Meral KINACILAR