TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, ‘Dünya Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘’Ekonomideki Görünmez Ellere Destek’’ adlı kermes, Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, ekonomide birçok kente model olan Gaziantep’te kadınların da girişimci ruha sahip olduğunu belirterek, "Kadınlar, az sermayeyle büyük işler başarabiliyorlar’’ dedi.

27 KADININ EL EMEĞİ

Sanko Park Alışveriş Merkezi’nin sağladığı ücretsiz stantlarda, işini kurmak isteyen ve girişimciliğe yeni başlayan 27 kadın el işi ürünlerini sergileme ve satma imkanı buldu. Ahşap boyama eşyalar, Antep işi nakışlar, el işleri, takılar, giysi ve ayakkabılar, kitap, pasta, börek ve yuvalama gibi yöresel yiyeceklerin satıldığı stantları tek tek dolaşan GSO Başkanı Konukoğlu, kadınların ‘’Dünya Kadınlar Günü’’nü kutladı. Stantlarda sergilenen ürünlerden satın alarak kadınlara destek veren Konukoğlu, kadınların küçük finansal imkanlarla çok güzel çalışmalar ortaya koyduğunu, aile bütçesine ve ekonomiye katkı sağladıklarını vurguladı.

CESARETLERİ TAKDİR EDİLİYOR

Daha çok kadının girişimci olması ve üretim yapar hale gelmesi gerektiğine işaret eden Konukoğlu, "’Türk kadınının ufacık da olsa destek çıkıldığında, ne kadar iyi noktalara geldiklerini görebiliyoruz. Hem ekonomik hem sosyal hayat çok şeyi değiştirebiliyorlar. ‘Anadolu Kaplanı’ unvanını alarak birçok kente model olan Gaziantep’te kadınlar da girişimci ruha sahip. Az sermayeyle büyük işler başarabiliyorlar. Cesaretlerini takdir ediyoruz.’’

AYRIMCILIĞA İHTİYAÇLARI VAR

Kermesin açılışına katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, ‘’Kadınlarımız; ailenin, toplumun, kültürün yapı taşlarıdır’’ diye konuştu. Bakbak, hükümetin son yıllarda yaptığı çalışmalar sayesinde kadınların istihdam oranının yüzde 30’lara yükseldiğine dikkati çekerek, ‘’Ülkemizde çok güzel gelişmeler oluyor’’ sözlerine yer verdi.

YÜREĞİMİZ GENİŞ

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Kileci de evlerinde kendileri bir şeyler yapıp satan kadınları araştırdıklarını, düzenledikleri bu kermesle ‘’görünmez elleri biraz görünür kılmak istediklerini’’ ifade etti Onlardan hiçbir ücret talep etmediklerini ve satıştan elde edecekleri gelirden kendilerinin faydalanacağını belirten Kileci, "Kadınlarımızın biraz pozitif ayrımcılığa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Biraz destek verilirse çok şeyi başarabileceklerine inanıyorum. Özellikle Türk kadınının da öyle bir yürek var ki; o yürek bize Kurtuluş Savaşı’nı kazandırdı, o yürek bütün ailenin geçimini ve dengelerini kuruyor.’’

KATILIM YOĞUNDU

Kermesin açılışına, Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve eşi Elif Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve eşi Seval Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Sanko Park AVM Müdür Yardımcısı Taner Neng ve Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya da katıldı.