Uzun yıllar Kırmızı-Siyah formayla Türkiye Süper Ligi'nde ter döktü. Uzun saçları, attığı bir birinden güzel gollerle taraftarların kahramanlarından oldu.

Daha sonra da Fenerbahçe, Çanakkale, Göztepe, Vanspor ve Bursaspor takımlarında futbol oynadı.

DERİNDEN ÜZDÜ

Kanseri üç defa yenerek hayata tutunan ve halen Almanya’da yaşayan Kubilay Toptaş, köşe yazarlığı yaptığı spor sayfasında eski takımı Gaziantepspor için “1993-1996 yıllarında büyük bir gururla severek giyindiğim Gaziantepspor'u bu halde görmek beni en derinden üzmektedir. 1993-2002 arasında ligde fırtınalar koparan takım iflas bayrağını çekmiş durumda. Benim oynadığım yıllarda çok kazanmıyorduk bugünlerdeki rakamlara karşılaştırırsanız ama çok nadir gecikmelerle paramızı alırdık ”dedi.

EFSANE BAŞKAN

Başımızda efsane başkan Celal Doğan futbol şube sorumlumuz rahmetli Asım Atmaz ve kulübün menajeri veya genel kaptanı ağabeyimiz babamız Timuçin Kalender vardı.

Ligde çok saygın yeri vardı Gaziantepspor’un. Rakip takımlar her zaman misafirperverlik anlamda el üstünde tutulmuşlardır. Severek gelirlerdi deplasmana (kebaplar baklavaları da söylemeden edemeyeceğim). Sportif anlamda da her zaman çekinmişlerdir, çünkü bizim takım ligin flaş takımlarından birisiydi, 4 büyükler bile çekinirdi bizden.

MADDİ SIKINTI OLMAZDI

Maddi sıkıntı çok nadir olmuştur en önemli sebebi de saçma sapan transferler yapılmazdı. Ödeyeceği paraları vaat ederdi. Yönetim örneğin ödemeler de sıkışıklık olduğu zaman, ki bu her kulüpte olur, Timuçin ağabey paralar gecikecek derdi olay orda kapanırdı.

Kimse tantana yapmazdı. Öyle antrenman çıkmayacağız, kampa gitmeyeceğiz diye bir şey söz konusu olmazdı. Takım içinde ki ağabeylerimiz her zaman yönetimle uyum içindeydiler, bizlere örnek oldular Allah hepsinde razı olsun asla biz gençleri ezmediler.

FUTBOLU BİLİRLERDİ

Başkanımız adeta bir baba gibiydi. Keza diğer yöneticilerde çok iyi güler yüzlü her daim yapıcılardı. Hiçbirinin futbolcu veya teknik heyete söz söylediğini duymadım.

Her şey kapalı kapılar arkasında yapılırdı. Konuşan kişi başkan, futbol şube sorumlusu veya kulübün idari menajeriydi. Bu kişilere futbolu bilenlerdi.

Örneğin Timuçin ağabey şu an milli takımda daha öncede başka kulüplerde başarıyla bu görevi yaptı. O efsane kulübün o dönemki oyuncularını bir hatırlayın.

KİMLER VARDI BENİM DÖNEMİMDE

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un unutulmaz isimleri.

Kalede: Metin Akçevre Defans: Mustafa Özer, Hasan Yiğit, Kemal, Compela, Cem Kumbasar, Hüseyin Sarı, Nejat Barut Orta saha: İhsan Okay, Turgut Ucar, Şenol Fidan, Marcello, Kubilay Toptaş, Çetin Nalbantoğlu Forvet: Boliç, Hasan Çelik, Hasan Özer, Mehmet Gönülaçar.

ENKAZ BIRAKTILAR

İbrahim Kızıl ve ailesi futbola girdiğinden ve ayrılığına kadar bir borç yığını ve bir enkaz bıraktı. Peki, bizler sormayalım mı bu 113 milyon borç nasıl yapıldı. Kimlere gitti, kimler sebepsiz zenginleşti. Kendi şirketini de böylemi yönetiyor acaba. Futbolun “F” sini bilmeyen Kardeşine transferleri bırakmış, o da bilmediği bir alanda dağıtmış da dağıtmış. Ya kardeşim sen dost musun düşmanımsın. Bilmeye bilirsin ama bilen biride mi yoktu çevrenizde. Yukarıda saydığım hangi futbolcudan yardım istediniz de sizlere sırt çevirdi. Sizler bizlerden daha mı çok seviyorsunuz Gaziantepspor’u.

Gaziantepspor taraftarları ve Gaziantep şehri sahip çıkmalı kulübe. Gaziantepspor, Anteplilere güzel günler yaşattı. Bunu da unutmayalım. Bu kulübü Celal Doğan’dan sonra bu hale sokan kimler varsa hesap vermeli.

A.SERDAR ÖZEKŞİ