Çelik, Türkiye'de ekonomik kriz değil, ekonomik saldırı olduğunu belirterek, "Bunu kriz olarak algılatmak isteyen, piyasaları zora sokmak isteyen kurum ve kurluşlar var. Dışarıya hizmet eden, Türkiye'nin bir adım daha öne gitmesini istemeyen kurum ve kuruluşlar olacaktır. Bunu kesinlikle kriz olarak algılamıyoruz. Hep beraber bunun üstesinden gelmekten başka çaremiz yok" dedi.

Çelik, basın açıklamasına Oğuzeli'nde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı, yararanlara acil şifalar dileyen Çelik, Fırat nehrine serinlemek için giren ve hayatını kaybeden Özpolat kardeşlere de rahmet dileyerek başladı.

EKONOMİK TEDBİRLERDE YEREL BASINDA GÖZARDI EDİLMEMELİ

Ülkemizin ve şehrimizin en önemli gündeminin ekonomik saldırılar nedeni ile ortaya çıkan pahalılık olduğunu dile getiren Çelik yerel basının da sıkıntıda olduğunu belirtti. Çelik, "Son zamanlarda bu saldırıdan etkilenen ve çok zor durumda olan kıymetli sektörlerden biri olan basın mensuplarının da sesi olmak, bu konuyu gündemimize almak istiyoruz. Basın ve yayın kuruluşlarının üretim girdileri olan kağıt, mürekkep kalıp vs. girdilerdeki maliyet artışları zaten çok zor şartlar altında çalışan basın mensuplarımızı ve yayın kuruluşlarını oldukça zorlamaktadır. Renkli çalışmalarını siyah beyaza döndürmek, sayfa sayısını azaltmak zorunda kalan kurumlarımız olduğu dikkat çekmektedir. Ekonomik tedbirler noktasında basın yayın sektörünün de mutlaka gözardı edilmemesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu konuda üzerimize ne düşerse gereğini yapmak isteriz. Her daim sesimiz olan ve şehrimizin hizmetinde olan basın kuruluşlarına bizlerde bu zor günlerinde destek olmak isteriz" diye konuştu.

STOKÇULAR EL ÇEKMEDİ

Ekonomik saldırıları fırsat bilen stokçuların halen başta Antepfıstığı olmak üzere tarım ürünlerinden ve üreticilerin helal kazançlarından el çekmediğini belirten Çelik, "Bu fırsatçıların fiyat spekülasyonlarına ve haksız kazanç elde etmelerine engel olmak üzere yetkili kurum ve kuruluşlarımıza da destek olmak isteriz." dedi.

UÇAK EK SEFERLERİYLE İLGİLİ CİDDİ YOL ALINDI

Son aylarda artan uçak bilet fiyatlarıyla ilgili bir soru üzerine Muzaffer Çelik şunları söyledi:"Bizim de milletvekillerimizin bu konuda girişimlerimiz oldu. Gaziantep yoğun ticaret ve sanayi erbablarının bulunduğu bir şehir. Sürekli yurtiçinden, yurtdışından Gaziantep'e gidişler ve gelişler sözkonusu. Gaziantep'ten Ankara'ya, İstanbul'a, büyükşehirlere olan uçak seferlerinin azlığı ve bilet fiyatlarının pahalılığı çok ciddi sorun oluşturmaktadır. Bu konularla ilgili yetkili arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. En az iki tane ticari kuruluş Gaziantep'e ek seferlerle ilgili ciddi anlamda yol almıştır. Bunların en kısa sürede başlamasını bekliyoruz. Bunlar başlayınca bu sorunların ciddi şekilde azalacağını düşünüyoruz" dedi.

BU PARALAR HEPİMİZİN CEBİNDEN ÇIKIYOR

Tasarruf tedbirlerinin konuşulduğu şu günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bilboardlar ve 3 dakikalık video için 220 Bin TL ödediğiyle ilgili bir soru üzerine Çelik şöyle konuştu: "Bu konuda bütün mecralarda olduğu gibi yetkili bütün kurumların ellerindeki imkanları daha tasarruflu, daha dikkatli kullanması gerekiyor. Çünkü harcanan, bahsi geçen paralar kimsenin cebinden çıkmıyor. Hepimizin cebinden çıkan paralar. Bu konuda daha insaflı, daha ölçülü, daha ekonomik çalışmalar yapılması gerekiyor. Büyükşehir belediye başkanımızın da, diğer bütün kuruluşlarımızın da önümüzdeki günlerde daha ekonomik çalışmalar yapacağını düşünüyoruz. Bazı kuruluşlarda makam arabalarının sayılarının azaltılması, daha ekonomik makam arabalarının tercih edilmesi gibi tedbirler alınıyor, takip ediyoruz. Bunun Türkiye genelinde bütün kurumlarda yapılmasını bekliyoruz. Tabi bizim bütün bunlarla beraber birinci olarak muhatabımız vatandaşlarımız, vatandaşlarımızında bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Bire bir kendi kesemizi, kendi bütçemizi, şahsi bütçemizi de bu ekonomik saldırılara uygun hale getirmemiz gerekiyor."

YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ

MHP'nin yerel seçimlerle ilgili çalışmaları ve Ak Parti ile ittifak yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bir soru üzerine Çelik şunları dile getirdi:"Genel başkanımız bu konuda cumhur ittifakında olduğu gibi milli beka ekseni üzerinden hareket eden bir açıklama yaptı. Açıklamasına karşılık Ak partinin yetkili kurullarından da cevap geldi. Biz Gaziantep adına teşkilatlarımızı seçime hazırlamak adına üzerimize düşen çalışmalarımızı yapıyoruz. Genel merkezimizin bu görüşmeleri neticelendirmesi ve bize verecekleri talimatları sonrasında biz bile gelen emirleri harfiyen yerine getirmek için arka planda hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Bize gelecek bütün talimatları eksiksiz bir şekilde yerine getireceğiz. İttifak konusu büyükşehirler için konuşuldu. Bu netleşmedi. Bunu netleştirecek genel merkezdir."

DAR GELİRLİ ÖNCE GIDADAN TASARRUF EDİYOR

Bu pahalılıkta 4 kişilik ailenin asgari ücetle nasıl geçineceğiyle ilgili bir başka soru üzerine Çelik, "Türkiye ekonomik krizlere alışmış bir durumda. Yaşadığımız bütün ekonomik krizlerde özellikle dar gelirli vatandaşımız öncelikle gıdadan tasarruf yapıyor. Bu da yaşam kalitesini olumsuz etkikiliyor. Biz buralarda tasarruf yapılabilecek diğer noktalarda daha hassas davranmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu zor günleri kardeşlik ve paylaşma ruhuyla atlatmak için genel başkanımızın askıda ekmek projesi var. Dar gelirli vatandaşlarımızı kardeşlik ruhu içerisinde, rencide etmeden, incitmeden ekmeğimizi bile paylaşarak bu günleri atlatmamız gerekiyor. Varılmak istenen nokta herkesin paylaşmaya katkı sağlaması" diye cevap verdi.

AYNI AMACA HİZMET EDİYORLAR

Türkiye'ye ekonomik saldırı olduğunu, bu saldırılara karşılık çözüm üretilmeye çalışıldığını söyleyen Çelik, "Bizlerde çözüm metodları üzerinde çalışıyoruz. Hep beraber bunun üstesinden gelmekten başka çaremiz yok. Bunu kriz olarak algılatmak isteyen, piyasaları zora sokmak isteyen kurum ve kurluşlar olacaktır. Dışarıya hizmet eden Türkiye'nin bir adım daha öne gitmesini istemeyen kurum ve kuruluşlar olacaktır, bunu kesinlikle kriz olarak algılamıyoruz. 1. Dünya, 2. Dünya savaşı, 15 Temmuz'da yapılan saldırıların hepsi neyse, bu ekonomik saldırılarda aynı amaca hizmet etmektedir. Üstesinden gelmek için çok çalışacağız. Milletin kazanması için önce ülkem, ve milletim diyen bir lidere sahibiz hamdolsun, Allah başımızdan eksik etmesin" diye konuştu. Meral KINACILAR