Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim için yapılan sınavda Gaziantep’te de binlerce genç sınav heyecanı yaşadı. Adaylar sınavda ter dökerken, bazı aileler örgü örerek, bazıları kitap okuyarak, bazı aileler ise dua ederek yakınlarını bekledi. Bu sene 3.5 milyon gibi rekor başvurunun yapıldığı KPSS'de adaylar soruların kolay olduğunu vurgularken, başvurunun çok olmasına rağmen hala umutlarını koruduklarını söyledi.
Çocuklarına iyi bir gelecek beklentisi içinde olduğunu söyleyen Hayri Mercan, “Çocuklarımızın iyi bir yerlere gelmesini istiyoruz. Sınav için biz ve çocuğumuz hazırlığımızı gerçekleştirdik. İnşallah iyi bir sonuç çıkaracaktır” dedi.

“Umudumu koruyorum”
Sınavının çok iyi geçtiğini ve soruların doğru yanıtlanabilecek kolaylıkta olduğunu belirten Merve İnci, "Yapılacak bir sınavdı. Benim için kolay bir sınav oldu. 3.5 milyon kişinin başvurduğu bu sınavda umudumu koruyorum" şeklinde konuştu.

"Beklediğimden çok iyiydi"
Sınavın beklentisinin üstünde iyi geçtiğini ifade eden Yusuf Toz, "Sınavda özellikle genel kültür ve matematik soruları gayet kolaydı. İnşallah beklediğimizden iyi bir sonuç alır bir yerlere atanırım. Sınavda rekor başvuru olmasına rağmen şansımız hala yüksektir" diye konuştu.