Yıl 1991. Gaziantep ili Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümünde okumaya başladım. En büyük hayalim Elektrik - Elektronik mühendisi olmaktı. O zamanlar Rüştü Uzel ülkemizin en iyi meslek liselerinden biriydi. Teknik eğitim alma ve pratik yapma imkanları, eğitim kadrosu ve laboratuarları özel sektörü bile kıskandırır boyuttaydı. Hatta biz özel sektöre sipariş üzerine trafo ve motor sarımları yapıp okulun döner sermayesine katkıda bile bulunurduk.
Benim eğitimde aldığım ilk kötü hamle 1992 yılında geldi. 2. sınıfa geçtiğimizde ders planına baktığımda Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Biyoloji gibi gelecekte Elektrik - Elektronik mühendisi olmak için mutlaka öğrenmem gereken derslerin hiç biri müfredatta yoktu. Hemen sınıf arkadaşlarımı topladım ve toplantı yaptım. Sözcü olarak ben seçildim ve bir kaç arkadaşımla dönemim müdür yardımcısının yanına elimizde " Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerini almak istediğimiz konulu" bir dilekçe ile gittik. Müdür yardımcısı önce şok oldu. Ne diyeceğini bilemedi. Ve sonra bize kızarak iş çıkarmayın hadi bakalım dersinize bu olacak iş değil dedi. Hayallerim o anda yerle bir oldu. Çok uğraştık ama dönem başlamıştı geç kalmıştık.
Bunları neden anlattım merak ettiniz? Ne alakası var KPPSS ile dediniz. Şunun için anlattım. Lise sonrası KTÜ Elektrik Bölümünde okudum. Yine 1. sınıfta temel Matematik ve Türkçe eğitimi aldık. Lisans da Çukurova Üniversitesinde yine temel Matematik, Fizik ve Türkçe eğitimi aldım. Eğitim hayatımın hiç bir aşamasında temel konuların bir kademe üzerinde adı geçen derslerden eğitim alamadım. Sonra mezun oldum ve günlerden bir gün KPSS sınavına girdim.
Uzun yıllar boyunca üzerinde eğitim aldığım, adım ve soy adım gibi bildiğim "Hayvan Anatomisi ve Fizyolojisi, Hayvan Besleme, Islah, Genetik, Yemler Bilgisi ve Yem Teknolojisi vb" gibi mesleki derslerimden bir tane bile soru sorulmayan, eğitimini alma şansı verilemeyen "Türkçe, Matematik, Geometri, Tarih ve Coğrafya" gibi derslerden sorulardan oluşan bir sınava girdim. Çok şükür buna rağmen branşımda Türkiye 60. olarak bu sınavı da kazandım (Not: Ülkemizde YÖK tarafından yapılan sınavlardan kazanmadığım hiç bir sınav yoktur çok şükür).
Söylemek istediğim konu şudur ki; Ben Ziraat Mühendisi ve Zooteknist'im. mesleğim hayvan besleme ve yetiştirme. Ben KPSS sınavına girdiğimde neden eğitim almadığım branşlardan sınav olmak zorundayım. Neden eğitim gördüğüm branş derslerimle ilgili bir sınava giremedim. Bu bana hep mantıksız geldi. Bence KPSS sınav soruları branşlara göre düzenlenmeli. İnanın bana çok daha kaliteli memur alımı yapılır ve çok daha başarılı memurlar işe alınmış olur. Mezun olduktan sonra yıllarca pek az işine yarayacak olan dersler yerine mesleki derslerine çalışan ve kendini geliştiren gençler bence ülkemize daha yararlı olurlar.