CHP Milletvekili Mehmet Şeker, mecliste KOSGEB ile ilgili yaptığı konuşmasının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e soru önergesi verdi. Şeker, KOSGEB Başkanı hakkındaki iddiaların araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirterek, “KOSGEB’de işler ‘akçe’ ile hallediliyorsa, bu yozlaşma sonuçta vatandaşı mağdur edecektir” dedi.
Şeker, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan hakkında, değişik illerin KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlerinden ve KOBİ sahiplerinden para aldığına dair iddiaların basında geniş yer bulduğuna dikkat çekti.
BANKA HESAPLARI İNCELENMELİ
“İddialara göre, KOSGEB Başkanı güç ve yetkisini kötüye kullanmak suretiyle, terfi – atama ve KOBİ desteklerine para karşılığında karar vermektedir” diyen Şeker, “İddiaların dekontlar ve KOSGEB Başkanı’nın banka hesap hareketlerinin dökümüyle desteklendiğini kaydetti. Söz konusu iddiaların Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca dikkate alınıp alınmadığı, konuya ilişkin herhangi bir inceleme/soruşturma açılıp açılmadığına ilişkin bugüne kadar bir açıklama yapılmadığını da vurgulayan Şeker, “Eğer iddia edildiği gibi, KOSGEB’in en üst noktasında işler “akçe” ile hallediliyorsa, hiç kuşku yok ki bu yozlaşma en alt seviyeye kadar sirayet ederek vatandaşı mağdur edecektir” diye konuştu.
İŞTE ŞEKER'İN SORULARI
Şeker, "Söz konusu iddiaların basına yansımasından sonra KOSGEB Başkanı’nın banka hesapları incelemeye alınmış mıdır? Manisa ve İkitelli Hizmet Merkezi Müdürleri’nin KOSGEB Başkanı hesabına para yatırmalarının sebebi nedir?KOSGEB Başkanı’nın hesabına para yatıran KOBİ sahipleri KOSGEB’ten ne kadarlık destekler almışlardır?KOSGEB Başkanı hakkındaki bu vahim iddialarla ilgili Bakanlığınız tarafından açılan herhangi bir inceleme / soruşturma var mıdır? Var ise sonucu nedir? "
CHP Milletvekili Mehmet Şeker, mecliste KOSGEB ile ilgili yaptığı konuşmasının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e soru önergesi verdi. Şeker, KOSGEB Başkanı hakkındaki iddiaların araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirterek, “KOSGEB’de işler ‘akçe’ ile hallediliyorsa, bu yozlaşma sonuçta vatandaşı mağdur edecektir” dedi.Şeker, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan hakkında, değişik illerin KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlerinden ve KOBİ sahiplerinden para aldığına dair iddiaların basında geniş yer bulduğuna dikkat çekti.BANKA HESAPLARI İNCELENMELİ“İddialara göre, KOSGEB Başkanı güç ve yetkisini kötüye kullanmak suretiyle, terfi – atama ve KOBİ desteklerine para karşılığında karar vermektedir” diyen Şeker, “İddiaların dekontlar ve KOSGEB Başkanı’nın banka hesap hareketlerinin dökümüyle desteklendiğini kaydetti. Söz konusu iddiaların Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca dikkate alınıp alınmadığı, konuya ilişkin herhangi bir inceleme/soruşturma açılıp açılmadığına ilişkin bugüne kadar bir açıklama yapılmadığını da vurgulayan Şeker, “Eğer iddia edildiği gibi, KOSGEB’in en üst noktasında işler “akçe” ile hallediliyorsa, hiç kuşku yok ki bu yozlaşma en alt seviyeye kadar sirayet ederek vatandaşı mağdur edecektir” diye konuştu.İŞTE ŞEKER'İN SORULARIŞeker, "Söz konusu iddiaların basına yansımasından sonra KOSGEB Başkanı’nın banka hesapları incelemeye alınmış mıdır? Manisa ve İkitelli Hizmet Merkezi Müdürleri’nin KOSGEB Başkanı hesabına para yatırmalarının sebebi nedir?KOSGEB Başkanı’nın hesabına para yatıran KOBİ sahipleri KOSGEB’ten ne kadarlık destekler almışlardır?KOSGEB Başkanı hakkındaki bu vahim iddialarla ilgili Bakanlığınız tarafından açılan herhangi bir inceleme / soruşturma var mıdır? Var ise sonucu nedir? "