Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, korsan öğrenci servislerine karşı önemli bir adım attı. Oluşturulan özel ekip dün sabahtan itibaren S plakası olmayan, korsan öğrenci taşıyanlara yönelik denetime başladı. Gaziantep Trafik Şube Müdürü Aydın Şahin, "Nerede korsan var ihbarı geliyorsa, ekipler oraya yöneliyor. Korsan olayını bitireceğiz" derken, Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan ise, "Kasap, bakkal, kapıcı, kırtasiyeci herkes bu işi yapıyor. Ticaretimizle oynuyor. En kötüsü de araçları elverişli değil. Arabada koltuk bile yok çocuklar yere oturuyorlar" dedi.

ŞAHİN: YIL BOYU DEVAM EDECEK

Gaziantep Trafik Şube Müdürü Aydın Şahin, yıl boyu denetimlere devam edileceğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi zabıta daire başkanlığından, milli eğitimden ve trafik müdürlüğünden ekipler beraber çalışıyor. Özel bir ekip kuruldu. Ekipler çalışmalara başladı. Servisciler odasıyla koordinasyon şeklinde çalışıyoruz. Nerede korsan var ihbarı varsa ekipler o noktaya yönleniyor ve araçları kontrol ederek gereğini yapıyor" diye konuştu.

ÖZCAN:UYGUN RAKAMA TAŞIYORLAR

İsmet Özcan ise korsan araç denetimlerine başlandığını bunun da kendilerinin isteği olduğunu belirterek, "Ticari taksiler öğrenci servisi yapıyor. Bunları tesbit ettik polise bildirdik. Bunun gibi onlarca var. Daha önce de denetim yapılıyordu ama şimdi yapılan özel bir uygulama. Adam kapıcılık yapıyor apartmanda 10 tane çocuğu ufacık bir taksiye bindiriyor okula götürüyor. Adam kırtasiyeci, bakkal, aynı şekilde. Adamın panelvan aracı var, bakkallık yapıyor mahallenin çocuklarını uygun rakama taşıyor" dedi.

ARAÇLAR ELVERİŞLİ DEĞİL

Suriyelilerin bu işi çok fazla yaptığını anlatan Özcan, "Suriyeli öğrencileri de aynı şekilde korsan araçlarla taşıyanlar var. taşıyorlar. Odamıza kayıtlı 1300 tane öğrenci servisi var. Bunun dışındakilere göz açtırılmayacak. Denetimlerin ilk gününde ticari araç yakalandı. Kasap, bakkal, kapıcı herkes buişi yapıyor. Ticaretimizle oynuyorlar. Elverişli araçlar değil, Allah göstemesin bir kaza olsa hiç bir şeyleri yok. Can güvenliğine uygun değil. Arabada koltuk bile yok, çocuklar yere oturuyorlar"şeklinde konuştu. Özcan, yakalanan araçların 60 gün bağlandığını, 2600 TL ceza yazıldığını sözlerine ekledi. Meral KINACILAR