BEKO Basketbol 1’inci liginin 21’inci haftasının açılış maçında Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, kendi evinde Torku Konya Selçuk Üniversitesini ağırlıyor.

Ligde Play Off hesapları yapan temsilcimiz, bu akşam saat 18.60’da kümede kalma mücadelesi veren Torku Konya Selçuk Üniversitesi ile Karataş Şahinbey Kapalı Spor Salonunda mücadele edecek.

Sahaya galibiyet parolasıyla çıkacak olan temsilcimizin maçını Engin Kennerman, Halil Baldemir, Semih Vural hakem triosu yönetecek.

8’e girme hesapları var

Ligde ilk 8 takım arasına girme adına hesap yapan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, geçtiğimiz hafta deplasmanda Olin Edirne karşısında elde ettiği farklı galibiyete bir yenisini daha eklemek istiyor. Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçına mutlak galibiyet parolası ile çıkacak olan eflatun – sarılı dev adamlar moral ve motivasyon olarak bu akşam ki mücadeleye hazırlar.

ŞÖLEN HAVASINDA GEÇECEK

Yönetim, bu akşam oynanacak Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçına çağrıda bulundu kulüp başkanı Metin Uzer, “Banvit maçıyla galibiyet serimiz son buldu ancak geçen hafta kazandığımız Olin Edirne maçıyla birlikte yakalayacağımız yeni galibiyet serisinin başlangıcı olarak kabul ediyoruz. Oldukça iyi bir hava yakaladık ve bu maçtaki en büyük ihtiyacımız, taraftarımız. Taraftarımız maçın sonuna kadar takımımıza destek olmalı. Şöleni, maç sonunda da hep birlikte yaşayalım” diye konuştu.

DEV ADAMLAR HAZIR

Eurochallenge çeyrek final karşılaşması öncesi Minsk maçına moralli girmek isteyen Royal Halı Gaziantep Basketbol takımında tüm hesaplar galibiyet üzerine yapıldı. Eflatun – sarılı ekipte oyuncuların da moralleri yerinde, geçen hafta Edirne deplasmanında üst düzey bir performans ortaya koyan dev adamlar, bu oyununu Torku Konya Selçuk Üniversitesi karşısında da sergileyerek salondan galip ayrılmayı hedefliyor. Bu akşam ki maçın çok önemli olduğuna vurgu yapan Royal Haşı Gaziantep Basketbol kulübü manejeri Boray Dai , “Kazanmaktan başka çaremiz yok. Ben oyuncu arkadaşlarıma güveniyorum. Evimizde oynamanın avantajını iyi kullanmak istiyoruz. Tıpkı Banvit ve Dijon maçlarında olduğu gibi taraftarlarımızın Karataş Şahinbey Spor Salonu’nu doldurmasını ve takımın sonuna kadar desteklemesini bekliyoruz” dedi.

MUHARREM TÜRKOĞLU