TİM Başkanı İsmail Gülle’nin de katıldığı toplantıda ihracatçıların son dönemlerde en önemli sorunlarından birisi haline gelen konteyner firmalarının haksız uygulamaları da tartışıldı.

BAŞARIYA KUTLAMA

Video Konferans sistemiyle gerçekleştirilen toplantıya TİM Başkanı İsmail Gülle de katılarak sektör ihracatçılarını başarılarından dolayı kutladı. Son dönemlerde uluslararası konteyner firmalarının giderek artan sıklıkta, çeşitli gerekçeler ileri sürerek ve rekabet kurallarına aykırı davranarak fiyat yükseltme yoluna gitmelerinin ülke ihracatını önümüzdeki süreçte olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken sektör temsilcileri, konunun bütün ihracatçıları yakından ilgilendirdiğini ve bu konuda TİM nezdinde ilgili firmalarla ve Rekabet Kurumu ile görüşülerek, gerekirse hukuki yollar da gözetilerek çözüm aranmasının oldukça önemli olduğunu belirtti.

ACİL ÖNLEM ALINMALI

Yapılan değerlendirmede, “2020 yılının son sektör kurulu toplantısını gerçekleştirdik. Toplantımıza TİM Başkanımız Sayın İsmail Gülle de katılarak sektörel sorunlarımızın çözümü ile ilgili gerekli desteği vereceğini ifade etti. Sadece hububat bakliyat ihracatçılarını değil, ülkemizde bütün sektörleri ve ihracatçılarımızı yakından ilgilendiren önemli bir sorun olan konteyner fiyat artışları ve ilgili uluslararası firmaların rekabet şartlarını zedeleyici uygulamaları konusundaki olumsuzlukların ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulması yönünde aldığımız karar doğrultusunda gerekli girişimlerde bulunacağız. Uluslararası konteyner firmalarının uygulamaları, ülke ihracatımızı olumsuz etkilerken önümüzdeki dönemde ihracatçılarımızın uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü de neredeyse sıfırlayacaktır. Bunun için acil önlem almamız gerekiyor” dedi. HABER MERKEZİ