Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Konak mahallesi sakinlerine ‘Madde Bağımlılığı’ konulu konferans verdi.

Konak Mahallesi, Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde mahalle sakinlerine yönelik verilen seminerde \"Madde Kullanımının Akıl, Beden ve Psikolojik etkileri sonucu olarak Kişi, Aile ve Topluma Verdiği Zararlar ve Korunma Yolları\" konuları anlatıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu seminerde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli uzman personel tarafından sunum yapıldı.

ÇOCUKLARINIZI NASIL KORURSUNUZ ?

Katılımcılara, çocuklarını zararlı madde kullanımına karşı nasıl koruyabilecekleri, çocukların para harcama alışkanlıklarındaki değişiklikler, tavır ve davranışlarındaki değişiklikler, arkadaş çevresi, ergenlik dönemi, aile içi empati ve bir velinin çocuğunun madde kullandığını öğrenmesi durumunda yapması gerekenler ve izlemesi gereken yollar anlatılarak, madde kullanımının akıl, beden ve psikolojik zararları aktarıldı. Mahalle sakinleri ise verilen konferansın çok faydalı olduğunu, pratik bilgiler öğrendiklerini, çocukları ile iletişim konusunda bakış açılarının değiştiğini belirterek, konferansın hazırlanmasından dolayı Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polis ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

HABER MERKEZİ