Ziyarette yardım kömürlerinin daha kaliteli olarak esnaf eliyle vatandaşa dağıtılabileceği konusu da gündeme alındı.

SORUNLARI ANLATTILAR

Hayırlı olsun ziyaretlerinin ardından mahrukatçılar esnaf sitesinin ve esnafların çözüm bekleyen sorunlarını dile getiren Başkan Keklik, “ Seçimlerimizin ardından Sayın Fatma Şahin odamızı ve yönetimimizi ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Sitemizin sorunlarının olduğunu daha öncesinden beyan etmiştik bu konuda da Başkan Hanım’a sitenin çözüm bekleyen sorunlarını anlattık. Çözüm noktasında da istişarelerde bulunduk ve bu konuda sektörümüze yardımcı olunacağı söylendi. Sorunlarımızın birincisi imar problemiydi. İmar sorunumuzun da bu istişarenin ardından çözüleceğini düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

KÖMÜR YARDIMLARI

Yardım kömürlerinin daha kaliteli olarak esnaflar üzerinden dağıtımının yapılması için ilgili bakanlıklarla görüşüleceği ve projenin de Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından gündeme alındığını aktaran Keklik, “Gaziantep ne yazık ki hava kirliliğinin fazla olduğu bir şehir. Bir de bu konunun içine dağıtılan yardım kömürleri eklenince şehrin havası iyiden iyiye kirleniyor. Bu konuda problemlerimizi anlattık. Başkan Hanım konunun ilgili bakanlıklarla görüşülerek daha kaliteli yardım kömürlerinin esnaf elinden dağıtılması yönünde bir çalışma yapılabileceğini belirtti. Hem şehrimizin havası için hem de esnafımızın geleceği için çok önem arz eden bir konudur yardım kömürlerinin kalitesi” ifadelerine yer verdi.

KALİTE ÖNEMLİ

Yardım kömürlerinin daha kaliteli olarak esnaf üzerinden yapılması durumunda şehir ekonomisine de artı bir değer katılacağını vurgulayan Keklik, “Kalitesi yükseltilerek esnaf eliyle dağıtımı yapılabilecek kömürler aynı zamanda şehir ekonomisi için de ardı bir değer olacaktır. Gaziantep’te yılda 100 bin ton yardım kömürü dağıtılıyor. 100 bin ton kömürü esnaflarımız üzerinden dağıtırsak her yönüyle şehrimiz kazanacaktır” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN PLAKET TAKDİM ETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mahrukatçılar Odası Başkanlığına yapmış olduğu hayırlı olsun ziyaretlerinin ardından saha gezisi yaptı ve program sonunda Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik’e çalışmalarından dolayı bir plaket takdim etti. HABER MERKEZİ