Günlerdir kent meydanında vatandaşın düşünce ve Gaziantep'e dair hayallerinin dinlendiği Şehrim2023 projesinin başında ve otobüsün koltuğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oturduğunu kaydeden AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, ''Otobüsümüz genel merkezimizin önünde 9 Mart'ta cumhurbaşkanımız tarafından uğurlandı. Sadece yolcu etmekle kalmadı. Bununla da kalmadı otobüsümüzün direksiyonuna ve dolayısıyla projenin de direksiyonuna oturdu'' dedi.

KARAASLAN: AMACIMIZ HAYALLERİN İLETİLDİĞİ PLATFORM KURMAKTI

Şehrim2023 otobüsünün Gaziantep'e geldiğinden beri vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştığını belirten AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, ''Benim şehrim diyenlerin önerilerini, isteklerini, taleplerini ve bize göre en önemlisi hayallerini ilettikleri bir platform kurmaktı amacımız. Bugüne kadar bütün politikalarımız, değişikliklerimizi vatandaşa kulak vererek, milletin sesini dinleyerek gerçekleştirdik. Belki de başarımızın arkasındaki en önemli sır bu olsa gerek' dedi.

ŞEHRİM2023'ÜN DİĞER PROJELERDEN FARKI

Bu projeyi diğerlerinden ayıran en önemli özelliği, ''İlk kez şehircilikle ilgili, şehirlere dair çevre, kültür ve değerleriyle değerlendirilebilecek, uzmanlarla desteklenmiş bir proje'' olarak tanımlayan Karaaslan, her düşüncenin kıymetli olduğunu ve her düşünceyi önemsediklerini kaydederek, ''Her düşünce bizim için kıymetlidir dedik ve interaktif bir buluşma sağladık'' ifadelerine yer verdi.

KOLTUKTA BİZZAT CUMHURBAŞKANI VAR

Şehrim2023 projesinin başında cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğunu ve otobüsü bizzat kendisinin yolladığını vurgulayan Karaaslan şöyle konuştu: ''Otobüsümüz genel merkezimizin önünde 9 Mart'ta cumhurbaşkanımız tarafından uğurlandı. Sadece yolcu etmekle kalmadı. Bununla da kalmadı otobüsümüzün direksiyonuna ve dolayısıyla projenin de direksiyonuna oturdu. Dünyanın bütün meseleleriyle böyle güçlü bir şekilde ilgilenirken aynı zamanda Türkiye'nin bütün şehirleriyle ilgili de ortaya koyduğu güçlü iddianın yansımasını yaşıyoruz. En büyük desteği genel başkanımız ve cumhurbaşkanımızdan aldık. Bu sesin bize söylediği bütün detaylar incelenecek ve bir yol haritasına dönüşecek ilerde. Bunu yaparken de genç arkadaşlarımıza birlikte yürüyoruz.''

KARAASLAN: GAZİANTEP İNSANLIK İÇİN ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR

Gaziantep'e dair de güzel düşüncelerini aktaran Karaaslan konuşmasına şöyle devam etti: ''Gaziantep sokakları tarih kokan bir şehir. Bu şehrin bütün medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve bugün bu topraklarda hala kardeşlik, barış ve huzurun olduğu dönemlere tekrar geri dönmemiz gerekn şu dönemde Gaziantep'in söylediği, Gaziantep'in sesinin taşıyacağı bu değerler insanlık için çok şey ifade etmekte. Şehrin bütün söz söyleyen dinamikleriyle bir araya geldiğimiz ve sorunları masaya yatırdığımız, gerek akademik camiasının bilimsel bir zemini üzerine kurguladığımız ve en son olarak da genel değerlendirme heyetiyle değerlendirip genel başkanımıza sunacağımız bu projemizin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.'' Narin DEMİRCİ, Ayşegül BAĞCI