Tek liste ile gidilen Olağan Genel Kurul'da aday olan mevcut başkan Kocaoğlan, yeni dönemdeki projelerinden bahsederek, "Okullara gireceğiz. Lise ve üniversitede terzilik tekamül kurslarını gelişireceğiz. Şu an ısmarlamaya çok fazla ihtiyaç var" dedi.

TALEP VAR USTA YOK

Seçimde yaptığı konuşmada projelerinden de bahseden Gaziantep Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Odası Başkanı Abdullah Kocaoğlan, bilinenin aksine "Bayan terzisi, erkek terzisi ve gömlekçi eksikliği var" dedi. Aslında terzilik mesleğinin ölmediğine vurgu yapan Kocaoğlan, "Talep var bu kez de usta yok. Bu ustaların da yetişmesi için okullarda branş kursları açacağız ve ustalar yetiştireceğiz. Meslek okullarında çıraklık ve kalfalık var ama yeterli görmüyoruz" ifadelerine yer verdi.

DEVLETTEN TEŞVİK İSTEYECEKLER

"Okullara gireceğiz. Lise ve üniversitede terzilik tekamül kurslarını gelişireceğiz. Şu an ısmarlamaya çok fazla ihtiyaç var. Memleketimizde ısmarlama terzilik yapan arkadaşlarımız çok az kaldı. Ismarlama yapan terzi yetiştireceğiz" diyen Kocaoğlan, konfeksiyoncular için de teşvik isteyeceklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Konfeksiyon yapanlara da devletten ucuz teşvik isteyeceğiz. Hakiki işi bilenlere konfeksiyon yaptıracağız. Amacımız bu."

FATMA ŞAHİN YARDIMCI OLUYOR

Terzilikle ilgili açacakları branş sınıfları için girişimde de bulunduklarının altını çizen Kocaoğlan, "Terzilikle ilgili branş sınıfları açtıracağız. Böyle bir girişim başlatacağız. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yardımcı oluyor. 'Projenizi hazırlayın' dedi. Hazırlık aşamasındayız. Milletvekillerimiz ve mesleki federasyonumuz da yardımcı olacak" dedi.

KÜSBEOĞLU: "ELİMİZDEN GELSE ÇOK ŞEY YAPMAK İSTİYORUZ"

Gönüllerinden çok şey yapmak istediklerini ancak güçleri nispetinde hizmet ettiklerini kaydeden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Elimizden gelse çok şeyler yapmak istiyoruz fakat gücümüz bu kadar. Hem içerdeki hem dışardaki nifaklardan gerçekten ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Allah tüm esnafımıza yardım etsin. Siftah etmeden dükkanı kapatan esnaflarımız var. Bunların hepsini biliyoruz."

YÖNETİM KURULU LİSTESİ'NDEKİ İSİMLER

Abdullah Kocaoğlan'ın Yönetim Kurulu Asil Listesi'nde Mehmet Mercan, Mehmet Ali Atıcı, Ali Vedat Özpineci, Cemal Yerleşmiş, Hüseyin Konuk, Ahmet Özdede yer alırken; Denetim Kurulu Asil Listesi'nde Levent Bakar, Nebi Özdemir, Ejder Tokalin yer aldı. NARİN DEMİRCİ