Şehit Cengiz Topel Ortaokulu, Şehit Cengiz Topel Ortaokulu “Gaziantep’e değer, değerler eğitimi” projesi kapsamında, idareciler, öğretmenler ve öğrenci velilerinin katılımıyla kan bağışında bulundular.

Kızılay Kan Merkezi ile Şehit Cengiz Topel Ortaokulu tarafından düzenlenen kan bağışı okul binası binasında gerçekleştirildi. Kampanyaya destek vermek için gelen veliler öncelikle görevlilerin yardımıyla kan bağış formu doldurdu. Kimlik bilgileri alındıktan sonra sağlık görevlileri tarafından tansiyon, ateş ve nabız ölçümleri yapılan bağışçılara kan verdikten sonra ise meyve suyu ve bisküvi ikram edildi.

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

Okul Müdürü Halil Bahar, yürüttükleri “Gaziantep’e değer, değerler eğitimi” projesi içerisinde yer alan kan bağışı kampanyasına gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek,” Sorumluluğumuzu yerine getirmek ve öğrencilerimize sorumluluk aşılamak amacıyla okulumuzda kan bağışında bulundu. Okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve çok sayıda öğrenci velimiz kampanyamıza katıldı. Ayrıca okulumuzun çevresinde bulunan esnafta bize destek olarak gelip kan bağışında bulundular” dedi.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Okul Aile Birliği Başkanı Ali İhsan Zorer ise idarecilerle birlikte önemli bir bağışta bulunduklarını söyleyerek,” Okul idarecilerimizden böyle bir teklif gelince okul aile birliği üyelerimiz hiç düşünmeden kabul ettiler. Öğrenci velilerimizle irtibata geçerek kan bağışında bulunduk” diye konuştu

Okul idarecileri ve öğretmenlerin dışında 110 öğrenci velisi kan bağışı yapmak için başvuruda bulunurken, kan vermesinde herhangi bir sakınca olmayanlardan 75 ünite kan alındığı bildirildi.

HABER MERKEZİ